1
Do sekáčku přidávejte postupně 2 hrsti petrželky, hrst koriandru, lžíci oregana, očištěnou a nahrubo nakrájenou šalotku, oloupaný stroužek česneku, lžičku chilli vloček, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, šťávu z ½ citronu a nakonec sůl. Vše promixujte na hrubší pesto.
2
Všech 400 g krevet propláchněte a osušte papírovou utěrkou. Krevety napíchněte postupně na špejle, které předem namočte ve vodě, aby nezačaly na grilu hořet.
3
Připravené špízy lehce osolte a vložte na rozpálený gril. Po 1–2 minutách je otočte a dopečte z druhé strany. Hlídejte, aby se vám krevety nepřipekly. Zároveň s krevetami ogrilujte zbylou ½ citronu.
4
Špízy hned podávejte přelité výtečnou omáčkou chimichurri a pokapejte šťávou z grilovaného citronu. Pravá chuť Středozemí! Jako přílohu můžete přidat plátky bagetky.
1
Do sekáčku přidávejte postupně 2 hrsti petrželky, hrst koriandru, lžíci oregana, očištěnou a nahrubo nakrájenou šalotku, oloupaný stroužek česneku, lžičku chilli vloček, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, šťávu z ½ citronu a nakonec sůl. Vše promixujte na hrubší pesto.
2
Všech 400 g krevet propláchněte a osušte papírovou utěrkou. Krevety napíchněte postupně na špejle, které předem namočte ve vodě, aby nezačaly na grilu hořet.
3
Připravené špízy lehce osolte a vložte na rozpálený gril. Po 1–2 minutách je otočte a dopečte z druhé strany. Hlídejte, aby se vám krevety nepřipekly. Zároveň s krevetami ogrilujte zbylou ½ citronu.
4
Špízy hned podávejte přelité výtečnou omáčkou chimichurri a pokapejte šťávou z grilovaného citronu. Pravá chuť Středozemí! Jako přílohu můžete přidat plátky bagetky.