1
Oloupané brambory vložte do hrnce a vařte je v osolené vodě s kmínem 20 minut.
2
Ve vedlejším hrnci zalijte uzené maso vodou, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
3
Ve třetím, středním hrnci rozehřejte máslo a zaprašte je moukou. Za stálého míchání smažte 2 minuty. Vzniklou jíšku zalijte vodou, smetanou, vsypte rozdrobený bujón, osolte a prošlehejte metličkou. Na mírném stupni vařte 15 minut.
4
Do omáčky vmíchejte mletý křen a vařte 2 minuty. Nakonec dochuťte cukrem a solí.
5
Maso servírujte nakrájené na plátky, s omáčkou a brambory. Posypte čerstvým křenem a nasekanou petrželí.
1
Oloupané brambory vložte do hrnce a vařte je v osolené vodě s kmínem 20 minut.
2
Ve vedlejším hrnci zalijte uzené maso vodou, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
3
Ve třetím, středním hrnci rozehřejte máslo a zaprašte je moukou. Za stálého míchání smažte 2 minuty. Vzniklou jíšku zalijte vodou, smetanou, vsypte rozdrobený bujón, osolte a prošlehejte metličkou. Na mírném stupni vařte 15 minut.
4
Do omáčky vmíchejte mletý křen a vařte 2 minuty. Nakonec dochuťte cukrem a solí.
5
Maso servírujte nakrájené na plátky, s omáčkou a brambory. Posypte čerstvým křenem a nasekanou petrželí.