Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční kremrole
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční kremrole

Tradiční kremrole

Připravte si tradiční kremrole podle našeho receptu. Tyto sladké trubičky plněné sněhem jsou ideální pro každou slavnostní příležitost.
Tradiční kremrole
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Mouka hladká 350 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Vaječný bílek 5 ks
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Sůl
  • Cukr krupicový 320 g
  • Vejce
  • Máslo 250 g
  • Mouka hladká 350 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Vaječný bílek 5 ks
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Sůl
  • Cukr krupicový 320 g
  • Vejce
  • Máslo 250 g

Příprava

1
Do velké mísy proseju mouku a promnu ji s máslem nakrájeným na kousky, pak přidám žloutek, ocet a smetanu na šlehání. Vypracuju vláčné těsto a nechám ho hodinu nebo klidně přes noc odpočinout v chladu.
2
Troubu předehřeju na 180 °C.
3
Pracovní plochu si posypu mouku, rozválím těsto a nakrájím ho na asi dvoucentimetrové proužky dlouhé asi 15 centimetrů. Natočím je na kovové trubičky, které jsem si předtím potřela rozpuštěným máslem.
4
Natočené proužky potřu rozšlehaným vajíčkem, rozložím je na plech vyložený pečicím papírem a peču dozlatova. Trvá to asi čtvrt hodiny.
5
Když kremrole vychladnou, opatrně z nich vyndám trubičky.
6
Mezitím si připravím krém. V míse šlehám bílky se špetkou soli a postupně přidávám krupicový cukr.
7
Když jsou bílky skoro ušlehané, přendám mísu se sněhem nad vodní lázeň. Pokračuju ve šlehání, až je sníh krásně lesklý a tuhý.
8
Když vychladne, přendám krém do cukrářského sáčku a kremrole z obou stran naplním. Nakonec je posypu moučkovým cukrem.
1
Do velké mísy proseju mouku a promnu ji s máslem nakrájeným na kousky, pak přidám žloutek, ocet a smetanu na šlehání. Vypracuju vláčné těsto a nechám ho hodinu nebo klidně přes noc odpočinout v chladu.
2
Troubu předehřeju na 180 °C.
3
Pracovní plochu si posypu mouku, rozválím těsto a nakrájím ho na asi dvoucentimetrové proužky dlouhé asi 15 centimetrů. Natočím je na kovové trubičky, které jsem si předtím potřela rozpuštěným máslem.
4
Natočené proužky potřu rozšlehaným vajíčkem, rozložím je na plech vyložený pečicím papírem a peču dozlatova. Trvá to asi čtvrt hodiny.
5
Když kremrole vychladnou, opatrně z nich vyndám trubičky.
6
Mezitím si připravím krém. V míse šlehám bílky se špetkou soli a postupně přidávám krupicový cukr.
7
Když jsou bílky skoro ušlehané, přendám mísu se sněhem nad vodní lázeň. Pokračuju ve šlehání, až je sníh krásně lesklý a tuhý.
8
Když vychladne, přendám krém do cukrářského sáčku a kremrole z obou stran naplním. Nakonec je posypu moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.