Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrémové rizoto s řepou
Albert logoAlbert logo
  • Krémové rizoto s řepou

Krémové rizoto s řepou

Krémové rizoto s řepou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Červená řepa 500 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Sůl
  • Bílé víno 150 ml
  • Česnek 1 strouž.
  • Rýže kulatozrnná 250 g
  • Bujón zeleninový 700 ml
  • Zakysaná smetana 4 plž
  • Parmazán
  • Kopr
  • Máslo 1 plž
  • Červená řepa 500 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Sůl
  • Bílé víno 150 ml
  • Česnek 1 strouž.
  • Rýže kulatozrnná 250 g
  • Bujón zeleninový 700 ml
  • Zakysaná smetana 4 plž
  • Parmazán
  • Kopr
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Přendejte je na plech vyložený pečícím papírem, zastříkněte lžící oleje, osolte a pečte hodinu nebo dokud řepa nezměkne.
3
Ke konci pečení v hrnci rozpalte zbylý olej a máslo, vsypte cibuli a 3–5 minut opékejte, přidejte česnek a po minutě přidejte rovněž rýži.
4
Promíchejte, aby se dokonale obalila tukem, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat.
5
Promíchejte vlijte vývar, opět promíchejte, přiklopte a dejte na 15 minut do trouby, aby rýže změkla.
6
Řepu vyndejte z trouby, ¼ rozmixujte na hladké pyré, zbytek pokrájejte nadrobno. Rýži vyjmete z trouby, vmíchejte do ní pyré, pokrájenou řepu, většinu parmazánu.
7
Podávejte s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Řepu oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Přendejte je na plech vyložený pečícím papírem, zastříkněte lžící oleje, osolte a pečte hodinu nebo dokud řepa nezměkne.
3
Ke konci pečení v hrnci rozpalte zbylý olej a máslo, vsypte cibuli a 3–5 minut opékejte, přidejte česnek a po minutě přidejte rovněž rýži.
4
Promíchejte, aby se dokonale obalila tukem, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat.
5
Promíchejte vlijte vývar, opět promíchejte, přiklopte a dejte na 15 minut do trouby, aby rýže změkla.
6
Řepu vyndejte z trouby, ¼ rozmixujte na hladké pyré, zbytek pokrájejte nadrobno. Rýži vyjmete z trouby, vmíchejte do ní pyré, pokrájenou řepu, většinu parmazánu.
7
Podávejte s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 50 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 22 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 50 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.