Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrémové kuřecí s rýží
Albert logoAlbert logo
  • Krémové kuřecí s rýží

Krémové kuřecí s rýží

Krémové kuřecí s rýží
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Jogurt bílý 250 g
  • Koření indické masala 1 plž
  • Česnek 5 strouž.
  • Sůl
  • Kmín mletý 2 člž
  • Zázvor 5 cm
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Cibule 3 ks
  • Kari mleté 1 člž
  • Skořice celá 1 ks
  • Kurkuma 1 člž
  • Kardamom mletý 1 člž
  • Badyán celý 2 ks
  • Rajče 2 ks
  • Bobkový list 4 ks
  • Rajčata krájená v plechovce 425 g
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 150 ml
  • Rýže jasmínová 250 g
  • Petrželka čerstvá 1/2 hrs.
  • Limetka 1 ks
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Jogurt bílý 250 g
  • Koření indické masala 1 plž
  • Česnek 5 strouž.
  • Sůl
  • Kmín mletý 2 člž
  • Zázvor 5 cm
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Cibule 3 ks
  • Kari mleté 1 člž
  • Skořice celá 1 ks
  • Kurkuma 1 člž
  • Kardamom mletý 1 člž
  • Badyán celý 2 ks
  • Rajče 2 ks

Příprava

1
Maso nakrájejte na větší kostky a smíchejte v misce se lžící nastrouhaného zázvoru, lžící mačkaného česneku, lžičkou mletého římského kmínu a lžící koření tandoori masala. Nakonec směs osolte a pořádně promíchejte. Nechte nejméně 2 hodiny uležet.
2
Na oleji osmažte pokrájenou cibuli, přidejte zbytek zázvoru a česneku, mletý římský kmín, kurkumu a kari. Restujte 2 minuty. Poté přidejte nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, loupaná rajčata, smetanu a sůl. Vařte asi 25 minut. Vyndejte bobkový list, kardamom, badyán a skořici.
3
Maso naskládejte na plech a pečte na 250 °C cca 10 minut. Hotové maso přidejte do omáčky i se šťávou a nechte společně ještě dvě minuty provařit.
4
Rýži uvařte podle návodu na obalu. K uvařené rýži přimíchejte šťávu z jedné limety a ozdobte ji čerstvou petrželkou.
5
TIP : dejte receptu česnekem ten správný říz
6
Česnek - zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému
1
Maso nakrájejte na větší kostky a smíchejte v misce se lžící nastrouhaného zázvoru, lžící mačkaného česneku, lžičkou mletého římského kmínu a lžící koření tandoori masala. Nakonec směs osolte a pořádně promíchejte. Nechte nejméně 2 hodiny uležet.
2
Na oleji osmažte pokrájenou cibuli, přidejte zbytek zázvoru a česneku, mletý římský kmín, kurkumu a kari. Restujte 2 minuty. Poté přidejte nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, loupaná rajčata, smetanu a sůl. Vařte asi 25 minut. Vyndejte bobkový list, kardamom, badyán a skořici.
3
Maso naskládejte na plech a pečte na 250 °C cca 10 minut. Hotové maso přidejte do omáčky i se šťávou a nechte společně ještě dvě minuty provařit.
4
Rýži uvařte podle návodu na obalu. K uvařené rýži přimíchejte šťávu z jedné limety a ozdobte ji čerstvou petrželkou.
5
TIP : dejte receptu česnekem ten správný říz
6
Česnek - zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 35 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.