1
Maso nakrájejte na větší kostky a smíchejte v misce se lžící nastrouhaného zázvoru, lžící mačkaného česneku, lžičkou mletého římského kmínu a lžící koření tandoori masala. Nakonec směs osolte a pořádně promíchejte. Nechte nejméně 2 hodiny uležet.
2
Na oleji osmažte pokrájenou cibuli, přidejte zbytek zázvoru a česneku, mletý římský kmín, kurkumu a kari. Restujte 2 minuty. Poté přidejte nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, loupaná rajčata, smetanu a sůl. Vařte asi 25 minut. Vyndejte bobkový list, kardamom, badyán a skořici.
3
Maso naskládejte na plech a pečte na 250 °C cca 10 minut. Hotové maso přidejte do omáčky i se šťávou a nechte společně ještě dvě minuty provařit.
4
Rýži uvařte podle návodu na obalu. K uvařené rýži přimíchejte šťávu z jedné limety a ozdobte ji čerstvou petrželkou.
5
TIP : dejte receptu česnekem ten správný říz
6
Česnek - zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému
1
Maso nakrájejte na větší kostky a smíchejte v misce se lžící nastrouhaného zázvoru, lžící mačkaného česneku, lžičkou mletého římského kmínu a lžící koření tandoori masala. Nakonec směs osolte a pořádně promíchejte. Nechte nejméně 2 hodiny uležet.
2
Na oleji osmažte pokrájenou cibuli, přidejte zbytek zázvoru a česneku, mletý římský kmín, kurkumu a kari. Restujte 2 minuty. Poté přidejte nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, loupaná rajčata, smetanu a sůl. Vařte asi 25 minut. Vyndejte bobkový list, kardamom, badyán a skořici.
3
Maso naskládejte na plech a pečte na 250 °C cca 10 minut. Hotové maso přidejte do omáčky i se šťávou a nechte společně ještě dvě minuty provařit.
4
Rýži uvařte podle návodu na obalu. K uvařené rýži přimíchejte šťávu z jedné limety a ozdobte ji čerstvou petrželkou.
5
TIP : dejte receptu česnekem ten správný říz
6
Česnek - zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému