1
Ve studené vodě propláchněte 300 g krup a poté je nechte přibližně 3 hodiny namáčet.
2
Na rozpálené hluboké pánvi rozpusťte lžíci rostlinné alternativy másla a lžíci olivového oleje a přidejte na drobné kousky nakrájený celer i mrkve. Po 5 minutách přidejte 150 g nakrájené hlívy ústřičné a 2 oloupané a nadrobno nasekané šalotky. Opékejte vše 5 minut. Poté prolisujte 2 stroužky oloupaného česneku a přidejte je do pánve. Vlijte také 150 ml bílého vína a nechte odpařit alkohol.
3
Pak sceďte kroupy, vsypte je na pánev k ostatním ingrediencím a promíchejte. Připravte si 600 ml vody, kterou vždy po jedné naběračce přilévejte do krup. Nechte je, aby tekutinu absorbovaly, a tak pokračujte, dokud vodu nezapracujete všechnu.
4
Na závěr přidejte lístky ze 4 snítek tymiánu a lžičku sušené majoránky promnuté v prstech a přidejte lžíci rostlinné alternativy másla. Osolte, opepřete a naservírujte na talíře. Ozdobte plátky mrkví oglazovaných na pánvi s rostlinnou alternativou másla a nasucho opečenou hlívou. Ideální podzimní večeře.
1
Ve studené vodě propláchněte 300 g krup a poté je nechte přibližně 3 hodiny namáčet.
2
Na rozpálené hluboké pánvi rozpusťte lžíci rostlinné alternativy másla a lžíci olivového oleje a přidejte na drobné kousky nakrájený celer i mrkve. Po 5 minutách přidejte 150 g nakrájené hlívy ústřičné a 2 oloupané a nadrobno nasekané šalotky. Opékejte vše 5 minut. Poté prolisujte 2 stroužky oloupaného česneku a přidejte je do pánve. Vlijte také 150 ml bílého vína a nechte odpařit alkohol.
3
Pak sceďte kroupy, vsypte je na pánev k ostatním ingrediencím a promíchejte. Připravte si 600 ml vody, kterou vždy po jedné naběračce přilévejte do krup. Nechte je, aby tekutinu absorbovaly, a tak pokračujte, dokud vodu nezapracujete všechnu.
4
Na závěr přidejte lístky ze 4 snítek tymiánu a lžičku sušené majoránky promnuté v prstech a přidejte lžíci rostlinné alternativy másla. Osolte, opepřete a naservírujte na talíře. Ozdobte plátky mrkví oglazovaných na pánvi s rostlinnou alternativou másla a nasucho opečenou hlívou. Ideální podzimní večeře.