Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrémové kroupové rizoto s kořenovou zeleninou a hlívou
Albert logoAlbert logo
  • Krémové kroupové rizoto s kořenovou zeleninou a hlívou

Krémové kroupové rizoto s kořenovou zeleninou a hlívou

Krémové kroupové rizoto s kořenovou zeleninou a hlívou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Veganské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 2 plž
  • Olej olivový 1 plž
  • Kroupy ječné 300 g
  • Hlíva ústřičná 150 g
  • Celer 1/4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Bílé víno 150 ml
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo 2 plž
  • Olej olivový 1 plž
  • Kroupy ječné 300 g
  • Hlíva ústřičná 150 g
  • Celer 1/4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Bílé víno 150 ml
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Ve studené vodě propláchněte 300 g krup a poté je nechte přibližně 3 hodiny namáčet.
2
Na rozpálené hluboké pánvi rozpusťte lžíci rostlinné alternativy másla a lžíci olivového oleje a přidejte na drobné kousky nakrájený celer i mrkve. Po 5 minutách přidejte 150 g nakrájené hlívy ústřičné a 2 oloupané a nadrobno nasekané šalotky. Opékejte vše 5 minut. Poté prolisujte 2 stroužky oloupaného česneku a přidejte je do pánve. Vlijte také 150 ml bílého vína a nechte odpařit alkohol.
3
Pak sceďte kroupy, vsypte je na pánev k ostatním ingrediencím a promíchejte. Připravte si 600 ml vody, kterou vždy po jedné naběračce přilévejte do krup. Nechte je, aby tekutinu absorbovaly, a tak pokračujte, dokud vodu nezapracujete všechnu.
4
Na závěr přidejte lístky ze 4 snítek tymiánu a lžičku sušené majoránky promnuté v prstech a přidejte lžíci rostlinné alternativy másla. Osolte, opepřete a naservírujte na talíře. Ozdobte plátky mrkví oglazovaných na pánvi s rostlinnou alternativou másla a nasucho opečenou hlívou. Ideální podzimní večeře.
1
Ve studené vodě propláchněte 300 g krup a poté je nechte přibližně 3 hodiny namáčet.
2
Na rozpálené hluboké pánvi rozpusťte lžíci rostlinné alternativy másla a lžíci olivového oleje a přidejte na drobné kousky nakrájený celer i mrkve. Po 5 minutách přidejte 150 g nakrájené hlívy ústřičné a 2 oloupané a nadrobno nasekané šalotky. Opékejte vše 5 minut. Poté prolisujte 2 stroužky oloupaného česneku a přidejte je do pánve. Vlijte také 150 ml bílého vína a nechte odpařit alkohol.
3
Pak sceďte kroupy, vsypte je na pánev k ostatním ingrediencím a promíchejte. Připravte si 600 ml vody, kterou vždy po jedné naběračce přilévejte do krup. Nechte je, aby tekutinu absorbovaly, a tak pokračujte, dokud vodu nezapracujete všechnu.
4
Na závěr přidejte lístky ze 4 snítek tymiánu a lžičku sušené majoránky promnuté v prstech a přidejte lžíci rostlinné alternativy másla. Osolte, opepřete a naservírujte na talíře. Ozdobte plátky mrkví oglazovaných na pánvi s rostlinnou alternativou másla a nasucho opečenou hlívou. Ideální podzimní večeře.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.