Ve velkém hrnci zahřejte máslo, přidejte cibuli, opékejte 5 minut. Vsypte brambory, celer, krátce opečte, přilijte vývar a vhoďte lístky šalvěje a citronovou kůru. Přiveďte k varu a nechte 30 minut probublávat. Celer by měl být měkký a brambory téměř rozpadavé. Vylovte a vyhoďte šalvěj a kůru. Některé brambory rozmáčkněte, aby byla polévka hustší. Podávejte s čedarem, nadrobeným sýrem s modrou plísní a na másle opečenými lístky šalvěje.
1
Ve velkém hrnci zahřejte máslo, přidejte cibuli, opékejte 5 minut. Vsypte brambory, celer, krátce opečte, přilijte vývar a vhoďte lístky šalvěje a citronovou kůru. Přiveďte k varu a nechte 30 minut probublávat. Celer by měl být měkký a brambory téměř rozpadavé. Vylovte a vyhoďte šalvěj a kůru. Některé brambory rozmáčkněte, aby byla polévka hustší. Podávejte s čedarem, nadrobeným sýrem s modrou plísní a na másle opečenými lístky šalvěje.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!