1
Ve velkém kastrolu rozpusťte 2 lžíce másla, přilijte lžíci oleje a nechte rozehřát. Pak přidejte 8 najemno nasekaných šalotek, nadrobno nakrájenou cibuli a na mírném plameni opékejte, dokud nezesklovatí.
2
Po chvíli přidejte nakrájený stroužek česneku a 2 květáky rozebrané na drobné růžičky. Očistěte 2 řapíky celeru, nasekejte je nadrobno a přidejte do hrnce.
3
Osolte a opepřete, přidejte ½ lžičky kari, ½ lžičky tymiánu a lžičku majoránky. Promíchejte a vše nechte pár minut opékat v hrnci. Vyjměte několik kousků květáku na závěrečné zdobení a nakrájejte na plátky. Zbytek v hrnci zalijte 1 ½ litru vody a přiveďte k varu. Nakonec vhoďte 3 kostky bujónu, stáhněte plamen a přikryjte pokličkou. Vařte přibližně 15 minut, dokud není květák měkký.
4
Polévku rozmixujte a na závěr ji zastrouhejte špetkou muškátového oříšku a ozdobte opečeným květákem. Polévka, která zahřeje, se může servírovat.
1
Ve velkém kastrolu rozpusťte 2 lžíce másla, přilijte lžíci oleje a nechte rozehřát. Pak přidejte 8 najemno nasekaných šalotek, nadrobno nakrájenou cibuli a na mírném plameni opékejte, dokud nezesklovatí.
2
Po chvíli přidejte nakrájený stroužek česneku a 2 květáky rozebrané na drobné růžičky. Očistěte 2 řapíky celeru, nasekejte je nadrobno a přidejte do hrnce.
3
Osolte a opepřete, přidejte ½ lžičky kari, ½ lžičky tymiánu a lžičku majoránky. Promíchejte a vše nechte pár minut opékat v hrnci. Vyjměte několik kousků květáku na závěrečné zdobení a nakrájejte na plátky. Zbytek v hrnci zalijte 1 ½ litru vody a přiveďte k varu. Nakonec vhoďte 3 kostky bujónu, stáhněte plamen a přikryjte pokličkou. Vařte přibližně 15 minut, dokud není květák měkký.
4
Polévku rozmixujte a na závěr ji zastrouhejte špetkou muškátového oříšku a ozdobte opečeným květákem. Polévka, která zahřeje, se může servírovat.