Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrémová kulajda
Albert logoAlbert logo
  • Krémová kulajda

Krémová kulajda

Krémová kulajda
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hřiby 1 hrs.
  • Brambory 4 ks
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř celý 4 ks
  • Nové koření
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Mouka hladká 2 plž
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Sůl
  • Kopr 1 plž
  • Vejce 4 ks
  • Máslo 1 plž
  • Hřiby 1 hrs.
  • Brambory 4 ks
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř celý 4 ks
  • Nové koření
  • Zakysaná smetana 200 g
  • Mouka hladká 2 plž
  • Kvasný ocet 1 plž
  • Sůl
  • Kopr 1 plž
  • Vejce 4 ks
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Houby očistěte a nakrájejte na středně velké kousky.
2
Máslo rozpusťte v polévkovém hrnci a pak na něm houby pět minut smahněte, zasypte kmínem, promíchejte, přidejte syrové brambory a zalijte litrem vody.
3
Vhoďte nové koření, pepř, bobkové listy a vařte zhruba dvacet minut. Potom do smetany vmíchejte hladkou mouku, přidejte ji do polévky a krátce prohřejte.
4
Nakonec kulajdu podle chuti osolte, okyselte octem a přidejte do ní nasekaný kopr.
5
Těsně před podáváním do polévky vyklepněte vejce a nechte je jen tři čtyři minuty projít varem, pak polévku stáhněte z ohně a nechte vajíčka, aby došla – žloutky budou poloměkké a z kulajdy se stane nepřekonatelná polévka.
1
Houby očistěte a nakrájejte na středně velké kousky.
2
Máslo rozpusťte v polévkovém hrnci a pak na něm houby pět minut smahněte, zasypte kmínem, promíchejte, přidejte syrové brambory a zalijte litrem vody.
3
Vhoďte nové koření, pepř, bobkové listy a vařte zhruba dvacet minut. Potom do smetany vmíchejte hladkou mouku, přidejte ji do polévky a krátce prohřejte.
4
Nakonec kulajdu podle chuti osolte, okyselte octem a přidejte do ní nasekaný kopr.
5
Těsně před podáváním do polévky vyklepněte vejce a nechte je jen tři čtyři minuty projít varem, pak polévku stáhněte z ohně a nechte vajíčka, aby došla – žloutky budou poloměkké a z kulajdy se stane nepřekonatelná polévka.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    S vodou ani octem to v kulajdě nepřežeňte – polévka by měla být hustá a naopak nepřekyselená.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.