1
Nakrájejte 2 očištěné šalotky na kostičky a orestujte je v hrnci na 4 lžících rozpáleného olivového oleje. Přidejte 400 g hrášku, zalijte 1 l vody, osolte a opepřete. Vařte zhruba 10 minut do změknutí hrášku.
2
Polévku ochuťte citronovou šťávou a přidejte 4 snítky máty. Vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3
Polévku servírujte do misek. Ozdobte trochou zakysané smetany, citronovou kůrou z 1 omytého citronu a lístky máty.
4
V misce smíchejte 80 g žervé a 1 lžičku hořčice. Namažte 4 plátky chleba pomazánkou a navrch poklaďte plátky šunky. Podávejte ozdobené mungo klíčky.
1
Nakrájejte 2 očištěné šalotky na kostičky a orestujte je v hrnci na 4 lžících rozpáleného olivového oleje. Přidejte 400 g hrášku, zalijte 1 l vody, osolte a opepřete. Vařte zhruba 10 minut do změknutí hrášku.
2
Polévku ochuťte citronovou šťávou a přidejte 4 snítky máty. Vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3
Polévku servírujte do misek. Ozdobte trochou zakysané smetany, citronovou kůrou z 1 omytého citronu a lístky máty.
4
V misce smíchejte 80 g žervé a 1 lžičku hořčice. Namažte 4 plátky chleba pomazánkou a navrch poklaďte plátky šunky. Podávejte ozdobené mungo klíčky.