Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKremeš
Albert logoAlbert logo
  • Kremeš

Kremeš

Kremeš
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 250 g
  • Listové těsto 2 ks
  • Mléko 1 l
  • Pudink vanilkový 3 ks
  • Cukr krupicový 250 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Smetana ke šlehání 500 ml
  • Cukr moučkový
  • Vejce 3 ks
  • Máslo 250 g
  • Listové těsto 2 ks
  • Mléko 1 l
  • Pudink vanilkový 3 ks
  • Cukr krupicový 250 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Smetana ke šlehání 500 ml
  • Cukr moučkový
  • Vejce 3 ks

Příprava

1
Nejdřív rozehřeju troubu na 180 °C. Pláty listového těsta rozložím na dva plechy, propíchám je vidličkou a peču je asi 10–15 minut dozlatova.
2
Pak udělám pudinkovou náplň. V menší části mléka rozmíchám dohladka pudinky, 200 g cukru a třemi žloutky. Zbylé mléko mezitím zahřívám na středním ohni, vliju do něj rozmíchaný pudink a vše za stálého míchání přivedu k varu. Vařím asi 2 minuty, stáhnu z plotny a dám zatím stranou.
3
Z vajec oddělím žloutky od bílků, z bílků ušlehám tuhý sníh, který vmíchám do horkého pudinku. Povrch pudinku potom zakryju potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechám vychladnout.
4
Máslo v pokojové teplotě vyšlehám do pěny a postupně do něj po lžících přidávám vychladlý pudink a vždy dobře prošlehám.
5
Smetanu ke šlehání ušlehám dotuha se zbylým cukrem a vanilkovými semínky.
6
Plech vyložím alobalem. Položím na něj plát listového těsta, rozetřu na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj rozetřu šlehačku. Druhý plát rozkrájím na kostky 6 × 6 cm (nebo jak to vyjde) a poskládám je hladkou stranou navrch na šlehačku.
7
Nakonec popráším moučkovým cukrem a dám aspoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladit.
1
Nejdřív rozehřeju troubu na 180 °C. Pláty listového těsta rozložím na dva plechy, propíchám je vidličkou a peču je asi 10–15 minut dozlatova.
2
Pak udělám pudinkovou náplň. V menší části mléka rozmíchám dohladka pudinky, 200 g cukru a třemi žloutky. Zbylé mléko mezitím zahřívám na středním ohni, vliju do něj rozmíchaný pudink a vše za stálého míchání přivedu k varu. Vařím asi 2 minuty, stáhnu z plotny a dám zatím stranou.
3
Z vajec oddělím žloutky od bílků, z bílků ušlehám tuhý sníh, který vmíchám do horkého pudinku. Povrch pudinku potom zakryju potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechám vychladnout.
4
Máslo v pokojové teplotě vyšlehám do pěny a postupně do něj po lžících přidávám vychladlý pudink a vždy dobře prošlehám.
5
Smetanu ke šlehání ušlehám dotuha se zbylým cukrem a vanilkovými semínky.
6
Plech vyložím alobalem. Položím na něj plát listového těsta, rozetřu na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj rozetřu šlehačku. Druhý plát rozkrájím na kostky 6 × 6 cm (nebo jak to vyjde) a poskládám je hladkou stranou navrch na šlehačku.
7
Nakonec popráším moučkovým cukrem a dám aspoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladit.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě dnes

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě dnes

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.