Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKřehký jablečný BIO koláč
Albert logoAlbert logo

Křehký jablečný BIO koláč

Křehký jablečný BIO koláč
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Bio
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Mouka hladká BIO 170 g
  • Mouka špaldová BIO 170 g
  • Cukr třtinový BIO 155 g
  • Sůl
  • Voda 50 ml
  • Vejce BIO 10 ks
  • Máslo BIO 130 g
  • Škrob kukuřičný 3 plž
  • Mléko plnotučné BIO 750 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Jablko BIO 5 ks
  • Skořice mletá BIO 1/2 člž
  • Džem meruňkový 60 g
  • Mouka hladká BIO 170 g
  • Mouka špaldová BIO 170 g
  • Cukr třtinový BIO 155 g
  • Sůl
  • Voda 50 ml
  • Vejce BIO 10 ks
  • Máslo BIO 130 g
  • Škrob kukuřičný 3 plž
  • Mléko plnotučné BIO 750 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Jablko BIO 5 ks
  • Skořice mletá BIO 1/2 člž
  • Džem meruňkový 60 g

Příprava

1
Smíchejte obě mouky a odměřte 325 g směsi. Promíchejte se 2 lžícemi cukru, 1⁄2 lžičky soli, přidejte 125 g studeného másla a vypracujte drobenku. Přidejte žloutek, studenou vodu a vymíchejte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit na 2 hodiny.
2
V míse smíchejte 9 žloutků, 12 lžic třtinového cukru, zbytek mouky a kukuřičný škrob. V menším hrnci přiveďte mléko k varu a zašlehejte do vaječné směsi. Vařte do zhoustnutí. Stáhněte z plotny, povrch přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
3
Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na měsíčky, posypte zbylým cukrem, skořicí, zakápněte šťávou z poloviny citronu a promíchejte.
4
Těsto rozválejte, vložte do formy o průměru 23 cm, vlijte krém, poklaďte jablky a malými kousky másla. Boky koláče zakryjte alobalem, aby se nepřipékaly.
5
Vložte do trouby a pečte 40 minut na 180 °C. Odstraňte alobal a dopékejte 10 minut.
6
Džem smíchejte se zbylou citronovou šťávou a za stálého míchání přiveďte k varu. Teplý koláč potřete glazurou, nechte vychladnout.
1
Smíchejte obě mouky a odměřte 325 g směsi. Promíchejte se 2 lžícemi cukru, 1⁄2 lžičky soli, přidejte 125 g studeného másla a vypracujte drobenku. Přidejte žloutek, studenou vodu a vymíchejte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit na 2 hodiny.
2
V míse smíchejte 9 žloutků, 12 lžic třtinového cukru, zbytek mouky a kukuřičný škrob. V menším hrnci přiveďte mléko k varu a zašlehejte do vaječné směsi. Vařte do zhoustnutí. Stáhněte z plotny, povrch přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
3
Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na měsíčky, posypte zbylým cukrem, skořicí, zakápněte šťávou z poloviny citronu a promíchejte.
4
Těsto rozválejte, vložte do formy o průměru 23 cm, vlijte krém, poklaďte jablky a malými kousky másla. Boky koláče zakryjte alobalem, aby se nepřipékaly.
5
Vložte do trouby a pečte 40 minut na 180 °C. Odstraňte alobal a dopékejte 10 minut.
6
Džem smíchejte se zbylou citronovou šťávou a za stálého míchání přiveďte k varu. Teplý koláč potřete glazurou, nechte vychladnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.