1
Pomelte 70 g lískových ořechů a dejte je do mísy. Přidejte k nim 160 g moučkového cukru, 160 g pokrájeného másla, 330 g hladké mouky, 10 g holandského kakaa, 1 vejce a 2 lžíce másla.
2
Z koření přidejte špetku mleté skořice, malou špetku mletého hřebíčku, špetku mletého muškátového oříšku a nastrouhejte kůru z 1 citronu. Propracujte důkladně v těsto, poté zabalte do potravinové fólie a nechte 2 hodiny odležet v lednici.
3
Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si formičky na cukroví. Každou důkladně vymažte sádlem a naplňte těstem. Skládejte na plech a dejte péct do trouby na 7 minut.
4
Po upečení pracny ještě horké vyklopte z formiček a ihned obalte v moučkovém cukru.
5
Hotové cukroví uložte do krabice a nechte 14 dní uležet. Věříme, že díky nim budou vánoční svátky ještě příjemnější.
1
Pomelte 70 g lískových ořechů a dejte je do mísy. Přidejte k nim 160 g moučkového cukru, 160 g pokrájeného másla, 330 g hladké mouky, 10 g holandského kakaa, 1 vejce a 2 lžíce másla.
2
Z koření přidejte špetku mleté skořice, malou špetku mletého hřebíčku, špetku mletého muškátového oříšku a nastrouhejte kůru z 1 citronu. Propracujte důkladně v těsto, poté zabalte do potravinové fólie a nechte 2 hodiny odležet v lednici.
3
Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si formičky na cukroví. Každou důkladně vymažte sádlem a naplňte těstem. Skládejte na plech a dejte péct do trouby na 7 minut.
4
Po upečení pracny ještě horké vyklopte z formiček a ihned obalte v moučkovém cukru.
5
Hotové cukroví uložte do krabice a nechte 14 dní uležet. Věříme, že díky nim budou vánoční svátky ještě příjemnější.