Křehké těsto nasladko je základem mnoha lahodných dezertů. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit dokonale křehké těsto, které můžete použít na různé sladké koláče, tartaletky nebo sušenky. S tímto těstem budou vaše dezerty vždy chutnat skvěle a budou mít tu správnou texturu. Připravte si ho doma a užijte si pečení s tímto univerzálním základem.
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení
1 porcí
Mouka hladká 250 g
Cukr moučkový 60 g
Vejce 2 ks
Sůl
Máslo 95 g
Mouka hladká 250 g
Cukr moučkový 60 g
Vejce 2 ks
Sůl
Máslo 95 g
Příprava
1
Mouku prosejte do mísy a přidejte na kostičky nakrájené studené máslo vytažené z lednice. Suroviny zpracujte ručně nebo v robotu na sypkou drobenku. Přisypte cukr a znovu trochu promíchejte. Nakonec přidejte vejce a sůl, promíchejte a ručně vypracujte hladké těsto.
2
Zabalte vzniklé těsto do potravinářské fólie, rozplácněte je na placku a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
1
Mouku prosejte do mísy a přidejte na kostičky nakrájené studené máslo vytažené z lednice. Suroviny zpracujte ručně nebo v robotu na sypkou drobenku. Přisypte cukr a znovu trochu promíchejte. Nakonec přidejte vejce a sůl, promíchejte a ručně vypracujte hladké těsto.
2
Zabalte vzniklé těsto do potravinářské fólie, rozplácněte je na placku a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!