1
Začněte krémem. Vmíchejte do mascarpone zrníčka vanilky, pomerančový likér, vanilkový cukr a dejte do lednice zatuhnout. Zatím připravte chutney. Vlijte do rendlíku šťávu z pomeranče, vanilkový lusk bez semínek, nasekané fíky nebo fíkové chutney, pomerančový likér, pomerančovou kůru a med. Zvolna vařte, až vznikne hustší sirup.
2
Připravte si těsto na sušenky. Utřete Heru s cukrem a vejci. Smíchejte mouku s kypřicím práškem a solí, vsypte do vaječné směsi a zpracujte hladké těsto. Předehřejte troubu na 180 °C. Z těsta vyválejte plát silný 2–3 milimetry a pomocí skleničky z něj vykrajujte kolečka o průměru 5 centimetrů. Klaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut. Hotové sušenky ozdobte fíkovým chutney a vychlazeným mascarpone.