Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKřehká vepřová panenka s mrkví a bramborovými noky
Albert logoAlbert logo
  • Křehká vepřová panenka s mrkví a bramborovými noky

Křehká vepřová panenka s mrkví a bramborovými noky

Plnohodnotné a hlavně chutné jídlo pro kterýkoliv den v týdnu. Tento pokrm uspokojí jak vybíravce, tak i jedlíky. Neváhejte a pusťte se do toho!
Křehká vepřová panenka s mrkví a bramborovými noky
Snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 100 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Koření provensálské 1 člž
  • Pepř
  • Česnek sušený 1 člž
  • Cibule sušená 1 člž
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Bramborové noky 400 g
  • Cuketa 200 g
  • Hrášek mražený 130 g
  • Mrkev 4 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Máslo 100 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Koření provensálské 1 člž
  • Pepř
  • Česnek sušený 1 člž
  • Cibule sušená 1 člž
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Bramborové noky 400 g
  • Cuketa 200 g
  • Hrášek mražený 130 g
  • Mrkev 4 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.

Příprava

1
V malé misce smíchejte 1 lžíci olivového oleje se solí, pepřem, lžičkou provensálského koření, lžičkou sušeného česneku a nakonec 1 lžičkou sušené cibule. Pomocí rukou směs důkladně vmasírujte do předem omytého a papírovou utěrkou osušeného masa.
2
V pánvi rozehřejte lžíci oleje se 30 g másla a maso opečte ze všech stran dozlatova. Přesuňte ho do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 15 minut. Přesuňte na prkýnko a před krájením nechte opečené maso 10 minut přikryté odpočinout.
3
Uvařte 400 g noků podle návodu na obalu. Ve vedlejším hrnci přiveďte k varu vodu a osolte. Oloupejte 4 mrkve a pokrájejte je na větší špalíčky, 200 g cukety pokrájejte na silnější půlkolečka. Mrkev vhoďte do vroucí vody a vařte 5 minut. Přidejte 130 g mraženého hrášku a vařte další 2 minuty. Sceďte a dejte stranou.
4
V pánvi rozehřejte 70 g másla, přidejte uvařené noky a opečte je dozlatova. Přidejte uvařenou cuketu, mrkev a hrášek a opékejte společně ještě 2 minuty. Zasypte nadrobno pokrájenou jarní cibulkou a ozdobte lístky bazalky. Maso podlijte šťávou z výpeku a vychutnejte si tento kouzelný pokrm.
1
V malé misce smíchejte 1 lžíci olivového oleje se solí, pepřem, lžičkou provensálského koření, lžičkou sušeného česneku a nakonec 1 lžičkou sušené cibule. Pomocí rukou směs důkladně vmasírujte do předem omytého a papírovou utěrkou osušeného masa.
2
V pánvi rozehřejte lžíci oleje se 30 g másla a maso opečte ze všech stran dozlatova. Přesuňte ho do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 15 minut. Přesuňte na prkýnko a před krájením nechte opečené maso 10 minut přikryté odpočinout.
3
Uvařte 400 g noků podle návodu na obalu. Ve vedlejším hrnci přiveďte k varu vodu a osolte. Oloupejte 4 mrkve a pokrájejte je na větší špalíčky, 200 g cukety pokrájejte na silnější půlkolečka. Mrkev vhoďte do vroucí vody a vařte 5 minut. Přidejte 130 g mraženého hrášku a vařte další 2 minuty. Sceďte a dejte stranou.
4
V pánvi rozehřejte 70 g másla, přidejte uvařené noky a opečte je dozlatova. Přidejte uvařenou cuketu, mrkev a hrášek a opékejte společně ještě 2 minuty. Zasypte nadrobno pokrájenou jarní cibulkou a ozdobte lístky bazalky. Maso podlijte šťávou z výpeku a vychutnejte si tento kouzelný pokrm.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.