Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKraslicové sušenky
Albert logoAlbert logo

Kraslicové sušenky

Kraslicové sušenky
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
40 porcí
  • Máslo 200 g
  • Cukr moučkový 500 g
  • Mouka špaldová 300 g
  • Med 1 plž
  • Čaj černý sypaný 1/2 člž
  • Vejce 2 ks
  • Kakao holandské 1 plž
  • Potravinářské barvivo 2 člž
  • Cukrové zdobení 30 g
  • Máslo 200 g
  • Cukr moučkový 500 g
  • Mouka špaldová 300 g
  • Med 1 plž
  • Čaj černý sypaný 1/2 člž
  • Vejce 2 ks
  • Kakao holandské 1 plž
  • Potravinářské barvivo 2 člž
  • Cukrové zdobení 30 g

Příprava

1
Mouku, kostičky másla, 100 g cukru moučky, čaj, med a 1 vejce smíchejte v míse na pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte odležet na 2 hodiny do lednice.
2
Těsto rozválejte na 3 mm vysoký plát a vykrajujte pomocí vykrajovátka nebo nožíku vajíčka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 10 minut. Nechte vychladnout.
3
Připravte základní polevu. Bílek smíchejte s moučkovým cukrem. Dvě lžíce polevy rozmíchejte s kakaem na postřik. Třetinu zbylé polevy rozmíchejte se žlutým barvivem, druhou třetinu s modrým barvivem. Všechny polevy ihned vložte do cukrářského pytlíku.
4
Vajíčkové sušenky zdobte barevnými polevami a po zaschnutí nastříkejte kakaové kaňky pomocí štětce.
5
Na veselé zdobení s cukrovými perličkami nejdříve namalujte základní polevou na sušenky bílé skořápky. Po zaschnutí pomocí štětce natřete lehkou vrstvu bílé polevy a nad miskou posypte cukrovými kuličkami. Nechte zaschnou
1
Mouku, kostičky másla, 100 g cukru moučky, čaj, med a 1 vejce smíchejte v míse na pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte odležet na 2 hodiny do lednice.
2
Těsto rozválejte na 3 mm vysoký plát a vykrajujte pomocí vykrajovátka nebo nožíku vajíčka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 10 minut. Nechte vychladnout.
3
Připravte základní polevu. Bílek smíchejte s moučkovým cukrem. Dvě lžíce polevy rozmíchejte s kakaem na postřik. Třetinu zbylé polevy rozmíchejte se žlutým barvivem, druhou třetinu s modrým barvivem. Všechny polevy ihned vložte do cukrářského pytlíku.
4
Vajíčkové sušenky zdobte barevnými polevami a po zaschnutí nastříkejte kakaové kaňky pomocí štětce.
5
Na veselé zdobení s cukrovými perličkami nejdříve namalujte základní polevou na sušenky bílé skořápky. Po zaschnutí pomocí štětce natřete lehkou vrstvu bílé polevy a nad miskou posypte cukrovými kuličkami. Nechte zaschnou

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 45 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 45 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.