1
Příprava 35 min. Dušení 30–45 min
2
Králíka naporcujte na šest až osm dílů, hlavu odstraňte. Olej rozpalte v širším silnostěnném hrnci a rychle na něm ze všech stran osmahněte maso, aby se krásně zatáhlo a šťáva i chuť zůstaly uvnitř. Přilijte calvados a flambujte, tedy škrtněte sirkou, zapalte a nechte dohořet.
3
Poté osolte, opepřete a podlijte vínem, snižte plamen a nechte probublávat. Mezitím oloupejte jablka, rozčtvrťte je, vyřízněte z nich jaderníky a pak je ještě nakrájejte na tenčí plátky. Ty přidejte k masu, přiklopte a duste doměkka, tedy zhruba 30–45 minut.
4
Těsně před koncem vyndejte maso z omáčky a přidejte máslo a smetanu na zjemnění chuti. Dosolte a dopepřete, do omáčky vraťte maso a krátce prohřejte.
1
Příprava 35 min. Dušení 30–45 min
2
Králíka naporcujte na šest až osm dílů, hlavu odstraňte. Olej rozpalte v širším silnostěnném hrnci a rychle na něm ze všech stran osmahněte maso, aby se krásně zatáhlo a šťáva i chuť zůstaly uvnitř. Přilijte calvados a flambujte, tedy škrtněte sirkou, zapalte a nechte dohořet.
3
Poté osolte, opepřete a podlijte vínem, snižte plamen a nechte probublávat. Mezitím oloupejte jablka, rozčtvrťte je, vyřízněte z nich jaderníky a pak je ještě nakrájejte na tenčí plátky. Ty přidejte k masu, přiklopte a duste doměkka, tedy zhruba 30–45 minut.
4
Těsně před koncem vyndejte maso z omáčky a přidejte máslo a smetanu na zjemnění chuti. Dosolte a dopepřete, do omáčky vraťte maso a krátce prohřejte.