Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrálík na pivu s krupicovými noky
Albert logoAlbert logo
  • Králík na pivu s krupicovými noky

Králík na pivu s krupicovými noky

Jemné králičí maso špikované slaninou si velmi dobře rozumí s divokým kořením i pivem.
Králík na pivu s krupicovými noky
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 110 g
  • Slanina 100 g
  • Houby sušené 1 hrs.
  • Králičí stehna 4 ks
  • Mouka hladká 50 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Pivo světlé 200 ml
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř celý 6 ks
  • Mléko 500 ml
  • Sůl 1 člž
  • Krupice 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 110 g
  • Slanina 100 g
  • Houby sušené 1 hrs.
  • Králičí stehna 4 ks
  • Mouka hladká 50 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Pivo světlé 200 ml
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř celý 6 ks
  • Mléko 500 ml
  • Sůl 1 člž
  • Krupice 200 g
  • Vejce 2 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Sušené houby předem namočte. Polovinu slaniny nakrájejte na hranolky, prošpikujte králičí stehna a obalte v mouce. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky. Dejte do pekáče a rozehřívejte, až slanina začne pouštět tuk. Pak přidejte máslo a stehna zprudka opečte ze všech stran, poté je dejte stranou na talíř. Do pekáče hned přesuňte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Pak přidejte nasekaný česnek, houby, krátce opečte a podlijte pivem. Nechte přejít varem a do pekáče vraťte maso. Přidejte bobkový list, tymián a celý pepř, vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba hodinu.
3
Během pečení králíka si připravte noky. Dejte vařit mléko se solí a máslem. Těsně předtím, než přijde k varu, začněte za intenzivního míchání přisypávat krupici. Hmota zhoustne, a až se začne odlupovat od vařečky, odstavte hrnec stranou a nechte vychladnout a poté zašlehejte obě vejce.
4
Odkrajujte těsto pomocí dvou lžic a každý nok obalte ve zbývající krupici. Připravte si noky na prkénko a poté je všechny najednou dejte do vřící osolené vody. Zlehka promíchejte vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Zhruba po osmi minutách jsou noky uvařené a samy vyplavou na hladinu. Vylovte je děrovanou naběračkou a nejlépe ihned podávejte s upečeným králíkem.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Sušené houby předem namočte. Polovinu slaniny nakrájejte na hranolky, prošpikujte králičí stehna a obalte v mouce. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky. Dejte do pekáče a rozehřívejte, až slanina začne pouštět tuk. Pak přidejte máslo a stehna zprudka opečte ze všech stran, poté je dejte stranou na talíř. Do pekáče hned přesuňte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Pak přidejte nasekaný česnek, houby, krátce opečte a podlijte pivem. Nechte přejít varem a do pekáče vraťte maso. Přidejte bobkový list, tymián a celý pepř, vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba hodinu.
3
Během pečení králíka si připravte noky. Dejte vařit mléko se solí a máslem. Těsně předtím, než přijde k varu, začněte za intenzivního míchání přisypávat krupici. Hmota zhoustne, a až se začne odlupovat od vařečky, odstavte hrnec stranou a nechte vychladnout a poté zašlehejte obě vejce.
4
Odkrajujte těsto pomocí dvou lžic a každý nok obalte ve zbývající krupici. Připravte si noky na prkénko a poté je všechny najednou dejte do vřící osolené vody. Zlehka promíchejte vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu. Zhruba po osmi minutách jsou noky uvařené a samy vyplavou na hladinu. Vylovte je děrovanou naběračkou a nejlépe ihned podávejte s upečeným králíkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.