Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrálík na petrželi se šťouchanými bramborami
Albert logoAlbert logo
  • Králík na petrželi se šťouchanými bramborami

Králík na petrželi se šťouchanými bramborami

Králík na petrželi se šťouchanými bramborami
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 80 g
  • Králík celý 1 ks
  • Pepř
  • Olej olivový 2 plž
  • Petržel 3 ks
  • Brambory 400 g
  • Sůl
  • Cibule 2 ks
  • Bílé víno 200 ml
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Máslo 80 g
  • Králík celý 1 ks
  • Pepř
  • Olej olivový 2 plž
  • Petržel 3 ks
  • Brambory 400 g
  • Sůl
  • Cibule 2 ks
  • Bílé víno 200 ml
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.

Příprava

1
Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.
2
Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.
3
Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.
4
Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.
5
Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.
6
Vodu slijte, brambory rozšťouchejte. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.
1
Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.
2
Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.
3
Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.
4
Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.
5
Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.
6
Vodu slijte, brambory rozšťouchejte. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.