1
Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.
2
Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.
3
Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.
4
Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.
5
Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.
6
Vodu slijte, brambory rozšťouchejte. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.
1
Králíka rozporcujte. Jednotlivé kusy osolte a opepřete.
2
Na olivovém oleji opečte všechny části králíka a vložte je do pekáče.
3
Do výpeku přidejte cibuli nakrájenou na kolečka. Petržel oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Opečte dozlatova.
4
Směs přendejte do pekáče, podlijte bílým vínem a přikryjte alobalem. Pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 190 °C. Během pečení maso několikrát přelijte výpekem.
5
Mezitím dejte vařit do osolené vody oloupané brambory a vařte 20 minut.
6
Vodu slijte, brambory rozšťouchejte. Promíchejte s rozpuštěným máslem, nakrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou. Porce králíka ozdobte rozmarýnem a podávejte se šťouchanými bramborami.