1
Naporcujte králičí stehna pomocí velkého nože nebo kleští na drůbež.
2
Stehna důkladně osolte a opepřete, potřete hořčicí a utřeným česnekem.
3
V nádobě vhodné do trouby rozehřejte olej a ze všech stran v ní maso opečte. Podlijte vínem a opékejte, maso šťávou přelévejte.
4
Maso na chvíli vyjměte, do nádoby vsypte oloupané rozpůlené brambory, očištěnou karotku v celku, očištěný pórek nakrájený na větší kousky a také krátce opečte. Pak vlijte vodu a vraťte stehna.
5
Přiklopené pečte vše v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 60 minut. Odklopte a 30 minut dopékejte. Občas přelijte výpekem.
6
Před podáváním můžete posypat čerstvou petrželkou
1
Naporcujte králičí stehna pomocí velkého nože nebo kleští na drůbež.
2
Stehna důkladně osolte a opepřete, potřete hořčicí a utřeným česnekem.
3
V nádobě vhodné do trouby rozehřejte olej a ze všech stran v ní maso opečte. Podlijte vínem a opékejte, maso šťávou přelévejte.
4
Maso na chvíli vyjměte, do nádoby vsypte oloupané rozpůlené brambory, očištěnou karotku v celku, očištěný pórek nakrájený na větší kousky a také krátce opečte. Pak vlijte vodu a vraťte stehna.
5
Přiklopené pečte vše v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 60 minut. Odklopte a 30 minut dopékejte. Občas přelijte výpekem.
6
Před podáváním můžete posypat čerstvou petrželkou