1
Z pomeranče odřízněte slupku, rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na velmi slabé plátky. Hrušky oloupejte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na kostky.
2
Všechno ovoce dejte do hrnce se silným dnem, podlijte 50 ml vody a nechte 20 minut dusit pod pokličkou. Nepřidávejte více vody, protože hrušky začnou velmi brzy pouštět šťávu. Po uvaření rozmačkejte na pyré.
3
Vraťte do hrnce, přidejte cukr a koření. Zvolna přiveďte k varu a nechte zhruba hodinu vařit na mírném plamenu. Občas promíchejte. Hotové naplňte do čistých sklenic a zavařte.
1
Z pomeranče odřízněte slupku, rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na velmi slabé plátky. Hrušky oloupejte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na kostky.
2
Všechno ovoce dejte do hrnce se silným dnem, podlijte 50 ml vody a nechte 20 minut dusit pod pokličkou. Nepřidávejte více vody, protože hrušky začnou velmi brzy pouštět šťávu. Po uvaření rozmačkejte na pyré.
3
Vraťte do hrnce, přidejte cukr a koření. Zvolna přiveďte k varu a nechte zhruba hodinu vařit na mírném plamenu. Občas promíchejte. Hotové naplňte do čistých sklenic a zavařte.