Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKoprová omáčka - česká kuchyně plná kvalitních surovin
Albert logoAlbert logo
  • Koprová omáčka - česká kuchyně plná kvalitních surovin

Koprová omáčka - česká kuchyně plná kvalitních surovin

Koprová omáčka - česká kuchyně plná kvalitních surovin
Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo BIO 120 g
  • Mouka hladká BIO 80 g
  • Voda 350 ml
  • Mléko plnotučné BIO 850 ml
  • Bujón zeleninový BIO 1/2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř celý 3 ks
  • Zakysaná smetana BIO 200 g
  • Cukr třtinový BIO 2 člž
  • Sůl
  • Citron BIO 1 ks
  • Vejce BIO 7 ks
  • Kvasný ocet 1 člž
  • Kopr čerstvý 120 g
  • Krupice dětská 150 g
  • Máslo BIO 120 g
  • Mouka hladká BIO 80 g
  • Voda 350 ml
  • Mléko plnotučné BIO 850 ml
  • Bujón zeleninový BIO 1/2 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Pepř celý 3 ks
  • Zakysaná smetana BIO 200 g
  • Cukr třtinový BIO 2 člž
  • Sůl
  • Citron BIO 1 ks
  • Vejce BIO 7 ks
  • Kvasný ocet 1 člž
  • Kopr čerstvý 120 g
  • Krupice dětská 150 g

Příprava

1
V hrnci rozpusťte 80 g másla, zasypte 80 g hladké mouky a lehce opečte do světlé jíšky. Po částech za stálého míchání přilévejte 350 ml vody a 350 ml mléka. Přidejte ½ kostky bujónu, 2 bobkové listy a 3 kuličky černého pepře a vařte 15 minut do zhoustnutí. Přidejte 200 g zakysané smetany a krátce provařte. Nakonec ochuťte lžičkou cukru, špetkou soli, 2 lžícemi vymačkané citronové šťávy a 120 g čerstvého kopru a rozmixujte.
2
Na pošírovaná vejce si připravte 4 vejce. Po jednom je vždy rozklepněte do malé misky. Do vody ochucené lžičkou octa, která se mírně vaří, pomalu vyklopte vejce, jedno po druhém, a nechte pošírovat. V závislosti na velikosti vejce a skutečné teplotě vody bude pošírování trvat asi 3–4 minuty. Poté vyndejte vejce děrovanou lžící.
3
Na noky uveďte v hrnci do varu 500 ml mléka, osolte a opatrně přisypte 150 g krupice. Vmíchejte 40 g másla a vařte, dokud se těsto nepřestane lepit ke stěnám hrnce a vařečce. Poté nechte zchladnout, vmíchejte 3 vejce a vypracujte hladké těsto. Pomocí dvou lžic namočených v teplé vodě vykrajujte noky a vkládejte je do vroucí osolené vody. Vařte 5 minut a sceďte. Poté je opečte na trošce oleje dozlatova.
4
Na talíř servírujte koprovou omáčku, opečené noky, zastřená vejce a ozdobte zbylým koprem. I česká kuchyně může chutnat jako příroda.
1
V hrnci rozpusťte 80 g másla, zasypte 80 g hladké mouky a lehce opečte do světlé jíšky. Po částech za stálého míchání přilévejte 350 ml vody a 350 ml mléka. Přidejte ½ kostky bujónu, 2 bobkové listy a 3 kuličky černého pepře a vařte 15 minut do zhoustnutí. Přidejte 200 g zakysané smetany a krátce provařte. Nakonec ochuťte lžičkou cukru, špetkou soli, 2 lžícemi vymačkané citronové šťávy a 120 g čerstvého kopru a rozmixujte.
2
Na pošírovaná vejce si připravte 4 vejce. Po jednom je vždy rozklepněte do malé misky. Do vody ochucené lžičkou octa, která se mírně vaří, pomalu vyklopte vejce, jedno po druhém, a nechte pošírovat. V závislosti na velikosti vejce a skutečné teplotě vody bude pošírování trvat asi 3–4 minuty. Poté vyndejte vejce děrovanou lžící.
3
Na noky uveďte v hrnci do varu 500 ml mléka, osolte a opatrně přisypte 150 g krupice. Vmíchejte 40 g másla a vařte, dokud se těsto nepřestane lepit ke stěnám hrnce a vařečce. Poté nechte zchladnout, vmíchejte 3 vejce a vypracujte hladké těsto. Pomocí dvou lžic namočených v teplé vodě vykrajujte noky a vkládejte je do vroucí osolené vody. Vařte 5 minut a sceďte. Poté je opečte na trošce oleje dozlatova.
4
Na talíř servírujte koprovou omáčku, opečené noky, zastřená vejce a ozdobte zbylým koprem. I česká kuchyně může chutnat jako příroda.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 43 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.