1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Ve středně velkém hrnci s nepřilnavým povrchem rozpalte olej. Zprudka na něm opečte kuřecí maso nakrájené na kousky velikosti sousta. Bude to trvat 5 až 8 minut. Maso osolte a opepřete. Vyndejte z hrnce a dejte stranou.
3
Poté do hrnce vložte slaninu a opečte ji dozlatova a dokřupava, přidejte pórek, houby a tymián a opékejte 3 minuty, aby zelenina začínala být měkká. Řádně osolte.
4
Pak přimíchejte mouku, minutku opékejte a postupně zalijte mlékem.
5
Nakonec přidejte smetanu, nechte mírně probublávat, aby omáčka zhoustla, a pak do hrnce vraťte kuřecí maso. Dosolte a dopepřete podle chuti.
6
Směs rozdělte do 4 zapékacích misek a jejich okraje potřete našlehaným žloutkem.
7
Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a nakrájejte ho na osm pruhů. Po dvou je vždy překřižte přes misky. Konce plátů přitlačte k miskám, celé je přetřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut, aby těsto krásně zezlátlo a bylo křupavé.
1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Ve středně velkém hrnci s nepřilnavým povrchem rozpalte olej. Zprudka na něm opečte kuřecí maso nakrájené na kousky velikosti sousta. Bude to trvat 5 až 8 minut. Maso osolte a opepřete. Vyndejte z hrnce a dejte stranou.
3
Poté do hrnce vložte slaninu a opečte ji dozlatova a dokřupava, přidejte pórek, houby a tymián a opékejte 3 minuty, aby zelenina začínala být měkká. Řádně osolte.
4
Pak přimíchejte mouku, minutku opékejte a postupně zalijte mlékem.
5
Nakonec přidejte smetanu, nechte mírně probublávat, aby omáčka zhoustla, a pak do hrnce vraťte kuřecí maso. Dosolte a dopepřete podle chuti.
6
Směs rozdělte do 4 zapékacích misek a jejich okraje potřete našlehaným žloutkem.
7
Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a nakrájejte ho na osm pruhů. Po dvou je vždy překřižte přes misky. Konce plátů přitlačte k miskám, celé je přetřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut, aby těsto krásně zezlátlo a bylo křupavé.