1
Kokosové mléko dejte v plechovce den předem do lednice. Do mísy prosejte 300 g celozrnné mouky, přidejte 200 g třtinového cukru, lžičku skořice, ½ lžičky zázvoru a muškátového oříšku, ¼ lžičky pepře a ½ lžičky kardamomu. Nakonec vsypte lžičku jedlé sody, ½ lžičky soli a vše dobře promíchejte. Ke směsi přidejte 200 ml mandlového mléka, 50 ml olivového oleje a vše promíchejte na hladké těsto.
2
Pekáček o rozměru 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem a nalijte dovnitř těsto. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Korpus nechte vychladnout po upečení na chladicí mřížce.
3
Do mísy dejte 60 g změklého bezlaktózového másla. Vyšlehejte ho do pěny. Vychlazený krém z kokosového mléka přendejte do misky. Nepřidávejte kokosovou vodu, jen tuhou část. Vyšlehejte do polotuha kokosovou smetanu. Přidejte 1 lžíci šťávy z pomeranče, 30 ml javorového sirupu, 1 lžičku nastrouhané pomerančové kůry a ½ lžičky zbylého kardamomu. Směs postupně zašlehávejte do másla, až vznikne hladký lesklý krém.
4
Krémem ozdobte upečený korpus. Nakonec můžete dozdobit další pomerančovou kůrou, kousky pomeranče nebo poprášit použitým kořením. Mmmm, cítíte tu vůni?
1
Kokosové mléko dejte v plechovce den předem do lednice. Do mísy prosejte 300 g celozrnné mouky, přidejte 200 g třtinového cukru, lžičku skořice, ½ lžičky zázvoru a muškátového oříšku, ¼ lžičky pepře a ½ lžičky kardamomu. Nakonec vsypte lžičku jedlé sody, ½ lžičky soli a vše dobře promíchejte. Ke směsi přidejte 200 ml mandlového mléka, 50 ml olivového oleje a vše promíchejte na hladké těsto.
2
Pekáček o rozměru 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem a nalijte dovnitř těsto. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Korpus nechte vychladnout po upečení na chladicí mřížce.
3
Do mísy dejte 60 g změklého bezlaktózového másla. Vyšlehejte ho do pěny. Vychlazený krém z kokosového mléka přendejte do misky. Nepřidávejte kokosovou vodu, jen tuhou část. Vyšlehejte do polotuha kokosovou smetanu. Přidejte 1 lžíci šťávy z pomeranče, 30 ml javorového sirupu, 1 lžičku nastrouhané pomerančové kůry a ½ lžičky zbylého kardamomu. Směs postupně zašlehávejte do másla, až vznikne hladký lesklý krém.
4
Krémem ozdobte upečený korpus. Nakonec můžete dozdobit další pomerančovou kůrou, kousky pomeranče nebo poprášit použitým kořením. Mmmm, cítíte tu vůni?