Chuťová exploze vás čeká po ochutnání klasických amerických brownies. Vláčné a zároveň hutné, hořké a zároveň sladké - ve své jednoduchosti geniální dezert. Při přípravě použijte kvalitní hořkou čokoládu, tento recept na brownies si ji zaslouží.
Snadné
46-60 minut
4/5
Americká
Párty
Dezert
Ingredience
Složení
8 porcí
Vejce 6 ks
Čokoláda hořká 400 g
Cukr hnědý 350 g
Mouka hladká 150 g
Máslo 280 g
Vejce 6 ks
Čokoláda hořká 400 g
Cukr hnědý 350 g
Mouka hladká 150 g
Máslo 280 g
Příprava
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Polovinu čokolády a máslo dejte do rendlíku a na mírném plameni za stálého míchání nechte rozpustit dohladka. Chvilku odstavte, aby čokoláda trochu vychladla.
3
Cukr, vejce a mouku dejte do mísy a smíchejte s čokoládovou směsí.
4
Vmíchejte zbývající čokoládu a těsto vlijte do pekáčku o rozměrech 20×30 cm vyloženého pečicím papírem. Pečte 30–35 minut.
5
Nechte vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Polovinu čokolády a máslo dejte do rendlíku a na mírném plameni za stálého míchání nechte rozpustit dohladka. Chvilku odstavte, aby čokoláda trochu vychladla.
3
Cukr, vejce a mouku dejte do mísy a smíchejte s čokoládovou směsí.
4
Vmíchejte zbývající čokoládu a těsto vlijte do pekáčku o rozměrech 20×30 cm vyloženého pečicím papírem. Pečte 30–35 minut.
5
Nechte vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!