1
Nejprve připravte drobenku. V misce propracujte vidličkou nebo prsty 100 g másla, 100 g cukru, 150 g polohrubé mouky a odložte stranou.
2
Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažte zbylým máslem a vysypte hrubou moukou.
3
V míse utřete do pěny vejce se zbylým cukrem. Přilijte olej, kefír, rum a znovu šlehejte.
4
Poté přisypte zbylou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůr z půlky dobře omytého citronu a dohladka promíchejte.
5
Těsto vlijte do formy a rovnoměrně rozetřete. Z malin a rybízu odeberte po 150 g, zbylým ovocem poklaďte koláč a posypte drobenkou.
6
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.
7
Po vychladnutí koláč vyndejte z formy a dozdobte čerstvým ovocem a posypte moučkovým cukrem.
1
Nejprve připravte drobenku. V misce propracujte vidličkou nebo prsty 100 g másla, 100 g cukru, 150 g polohrubé mouky a odložte stranou.
2
Koláčovou formu o průměru 28 cm vymažte zbylým máslem a vysypte hrubou moukou.
3
V míse utřete do pěny vejce se zbylým cukrem. Přilijte olej, kefír, rum a znovu šlehejte.
4
Poté přisypte zbylou mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, nastrouhanou kůr z půlky dobře omytého citronu a dohladka promíchejte.
5
Těsto vlijte do formy a rovnoměrně rozetřete. Z malin a rybízu odeberte po 150 g, zbylým ovocem poklaďte koláč a posypte drobenkou.
6
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.
7
Po vychladnutí koláč vyndejte z formy a dozdobte čerstvým ovocem a posypte moučkovým cukrem.