Křupavý a svěží salát vám zaručeně spraví náladu a pozvedne sebevědomí při jarním detoxu. Přidali jsme do něj i mladé kedlubnové listy, které obsahují více vitamínu C, vápníku, draslíku i železa než samotná bulva.
Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení
2 porce
Kedlubna 2 ks
Mrkev 2 ks
Ředkvičky 1 svaz.
Cibulka jarní 1 ks
Olej olivový 1 plž
Limetková šťáva 3 plž
Sezam 1 plž
Med 2 člž
Sůl 1/2 člž
Kedlubna 2 ks
Mrkev 2 ks
Ředkvičky 1 svaz.
Cibulka jarní 1 ks
Olej olivový 1 plž
Limetková šťáva 3 plž
Sezam 1 plž
Med 2 člž
Sůl 1/2 člž
Příprava
1
Kedlubny oloupejte, mladé listy ale nevyhazujte. Kedlubnovou bulvu a mrkve nakrájejte na jemné proužky, ředkvičky na čtvrtinky, jarní cibulku na kolečka. Kedlubnové listy důkladně operte a nakrájejte.
2
Všechnu zeleninu promíchejte a zalijte dresinkem z oleje, limetové šťávy a medu. Sezam nasucho opečte na pánvi, až semínka lehce zhnědnou. Potom v hmoždíři rozemněte se solí a nasypte na salát.
1
Kedlubny oloupejte, mladé listy ale nevyhazujte. Kedlubnovou bulvu a mrkve nakrájejte na jemné proužky, ředkvičky na čtvrtinky, jarní cibulku na kolečka. Kedlubnové listy důkladně operte a nakrájejte.
2
Všechnu zeleninu promíchejte a zalijte dresinkem z oleje, limetové šťávy a medu. Sezam nasucho opečte na pánvi, až semínka lehce zhnědnou. Potom v hmoždíři rozemněte se solí a nasypte na salát.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!