Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKarotkové dortíky
Albert logoAlbert logo
  • Karotkové dortíky

Karotkové dortíky

Karotkové dortíky
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Rum 1 plž
  • Rozinky 80 g
  • Pomerančová šťáva 1 ks
  • Cukr tmavý 50 g
  • Olej slunečnicový 120 ml
  • Vejce 3 ks
  • Med 120 ml
  • Skořice mletá 1 člž
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Jedlá soda 1 člž
  • Mouka hladká 190 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Mrkev 3 ks
  • Vlašské ořechy 1 hrs.
  • Cukr moučkový 100 g
  • Sůl
  • Krémový čerstvý sýr 80 g
  • Smetana ke šlehání 1 plž
  • Máslo 85 g
  • Rum 1 plž
  • Rozinky 80 g
  • Pomerančová šťáva 1 ks
  • Cukr tmavý 50 g
  • Olej slunečnicový 120 ml
  • Vejce 3 ks
  • Med 120 ml
  • Skořice mletá 1 člž
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Jedlá soda 1 člž
  • Mouka hladká 190 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Mrkev 3 ks
  • Vlašské ořechy 1 hrs.
  • Cukr moučkový 100 g

Příprava

1
Sultánky namočím v pomerančové šťávě a rumu a nechám je přes noc v lednici nabobtnat. Do mísy dám cukr, olej, med a vejce a ručním šlehačem vše dobře prošlehám.
2
Do druhé mísy proseju skořici, mletý zázvor, mou­ku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl a promíchám. Tuto směs pak postupně vmíchám do mísy s teku­tými přísadami. Nakonec ještě přidám nastrouhanou karotku a sultánky.
3
Předehřeju troubu na 200 °C. Vymažu olejem silikonovou nebo teflonovou formu na muffiny a každou jamku naplním do tří čtvrtin těstem. Peču 20–25 minut. Hotové jsou, když do nich zapíchnu špejli a nezůstane na ní těsto. Vyndám dortíky z formy a nechám je na mříž­ce vychladnout. Sultánky namočím v pomerančové šťávě a rumu a nechám je přes noc v lednici nabobtnat. Do mísy dám cukr, olej, med a vejce a ručním šlehačem vše dobře prošlehám.
4
Mezitím si připravím krém. Všechny přísady třu 10 minut ručním šlehačem nebo v robotu, až je krém nadýchaný a hladký. Každý dortík namažu krémem a ozdobím nasekanými ořechy a medem.
5
TIP: Pokud nemáte muffinovou formu, můžete těsto plnit do malých bábovek anebo nalít jen tak na plech a hotové pak krájet na kostky.
1
Sultánky namočím v pomerančové šťávě a rumu a nechám je přes noc v lednici nabobtnat. Do mísy dám cukr, olej, med a vejce a ručním šlehačem vše dobře prošlehám.
2
Do druhé mísy proseju skořici, mletý zázvor, mou­ku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl a promíchám. Tuto směs pak postupně vmíchám do mísy s teku­tými přísadami. Nakonec ještě přidám nastrouhanou karotku a sultánky.
3
Předehřeju troubu na 200 °C. Vymažu olejem silikonovou nebo teflonovou formu na muffiny a každou jamku naplním do tří čtvrtin těstem. Peču 20–25 minut. Hotové jsou, když do nich zapíchnu špejli a nezůstane na ní těsto. Vyndám dortíky z formy a nechám je na mříž­ce vychladnout. Sultánky namočím v pomerančové šťávě a rumu a nechám je přes noc v lednici nabobtnat. Do mísy dám cukr, olej, med a vejce a ručním šlehačem vše dobře prošlehám.
4
Mezitím si připravím krém. Všechny přísady třu 10 minut ručním šlehačem nebo v robotu, až je krém nadýchaný a hladký. Každý dortík namažu krémem a ozdobím nasekanými ořechy a medem.
5
TIP: Pokud nemáte muffinovou formu, můžete těsto plnit do malých bábovek anebo nalít jen tak na plech a hotové pak krájet na kostky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.