1
V míse smíchejte 50 ml ananasového džusu, 50 ml sójové omáčky, 20 g třtinového cukru, 20 g rajčatového protlaku, ½ oloupané a nasekané šalotky, 2 stroužky oloupaného a prolisovaného česneku, očištěný a nastrouhaný 1 cm zázvoru, lžičku soli a ¼ lžičky pepře. Očištěná kuřecí prsa nakrájejte na kostky a přelijte připravenou marinádou. Nechte přes noc marinovat v lednici.
2
Připravte kokosovou rýži. Do hrnce vlijte 400 ml kokosového mléka, přidejte 100 ml vody a přiveďte k varu. Vsypte 200 g rýže basmati a osolte. Rýži přiklopte pokličkou a nechte 10 minut vařit na nejnižší stupeň. Pak zakrytý hrnec dejte stranou a nechte rýži ještě 20 minut dojít.
3
Odstraňte slupku z 300 g ananasu a nakrájejte ho na kostičky. Polovinu šalotky nasekejte najemno a přidejte do mísy k ananasu. Papričky jalapeño sceďte, pokrájejte na malé kousky a přidejte je k salse. Vše zakápněte šťávou z 1 limety. Přidejte lístky tymiánu a nakrájené kostičky z ½ avokáda. Vše promíchejte a dejte chladit do lednice.
4
Na pánvi rozpalte 20 ml sezamového oleje. Vsypte kuřecí kousky a opékejte, až budou hezky zlatavé. Pak stáhněte plamen a vlijte zbytek marinády. Povařte dalších 5 minut, až omáčka zhoustne. Na talíře servírujte rýži, kousky kuřete s omáčkou, zasypte salsou a čerstvým koriandrem. A všichni mohou ke stolu!
1
V míse smíchejte 50 ml ananasového džusu, 50 ml sójové omáčky, 20 g třtinového cukru, 20 g rajčatového protlaku, ½ oloupané a nasekané šalotky, 2 stroužky oloupaného a prolisovaného česneku, očištěný a nastrouhaný 1 cm zázvoru, lžičku soli a ¼ lžičky pepře. Očištěná kuřecí prsa nakrájejte na kostky a přelijte připravenou marinádou. Nechte přes noc marinovat v lednici.
2
Připravte kokosovou rýži. Do hrnce vlijte 400 ml kokosového mléka, přidejte 100 ml vody a přiveďte k varu. Vsypte 200 g rýže basmati a osolte. Rýži přiklopte pokličkou a nechte 10 minut vařit na nejnižší stupeň. Pak zakrytý hrnec dejte stranou a nechte rýži ještě 20 minut dojít.
3
Odstraňte slupku z 300 g ananasu a nakrájejte ho na kostičky. Polovinu šalotky nasekejte najemno a přidejte do mísy k ananasu. Papričky jalapeño sceďte, pokrájejte na malé kousky a přidejte je k salse. Vše zakápněte šťávou z 1 limety. Přidejte lístky tymiánu a nakrájené kostičky z ½ avokáda. Vše promíchejte a dejte chladit do lednice.
4
Na pánvi rozpalte 20 ml sezamového oleje. Vsypte kuřecí kousky a opékejte, až budou hezky zlatavé. Pak stáhněte plamen a vlijte zbytek marinády. Povařte dalších 5 minut, až omáčka zhoustne. Na talíře servírujte rýži, kousky kuřete s omáčkou, zasypte salsou a čerstvým koriandrem. A všichni mohou ke stolu!