1
Zbytky smaženého nebo pečeného kapra zbavte kůže a trojobalu, oberte a vyjměte kosti.
2
Přendejte do misky a propracujte se 100 g kaše, vejcem, 50 g strouhanky, 2 prolisovanými stroužky česneku, nasekanými 2 snítkami petržele, špetkou muškátového oříšku a solí a pepřem podle chuti.
3
Ze směsi vytvarujte karbanátky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.
4
Zastříkněte olivovým olejem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 170 °C dozlatova. Hotové karbanátky zakápněte citronovou šťávou a podávejte třeba s rajčatovým salátkem, ozdobené čerstvou petrželkou. Ani kousek kapra nazmar!
1
Zbytky smaženého nebo pečeného kapra zbavte kůže a trojobalu, oberte a vyjměte kosti.
2
Přendejte do misky a propracujte se 100 g kaše, vejcem, 50 g strouhanky, 2 prolisovanými stroužky česneku, nasekanými 2 snítkami petržele, špetkou muškátového oříšku a solí a pepřem podle chuti.
3
Ze směsi vytvarujte karbanátky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.
4
Zastříkněte olivovým olejem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 170 °C dozlatova. Hotové karbanátky zakápněte citronovou šťávou a podávejte třeba s rajčatovým salátkem, ozdobené čerstvou petrželkou. Ani kousek kapra nazmar!