Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKaramelovo-jablečný cheesecake
Albert logoAlbert logo
  • Karamelovo-jablečný cheesecake

Karamelovo-jablečný cheesecake

Karamelovo-jablečný cheesecake
Snadné
46-60 minut
4/5
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 250 g
  • Mouka hladká 335 g
  • Jablko 3 ks
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Poleva karamelová
  • Zakysaná smetana tučná 100 g
  • Lučina 90 g
  • Cukr krupicový 150 g
  • Ovesné vločky 1/2 hrn.
  • Cukr tmavý 250 g
  • Vejce 4 ks
  • Vanilkový extrakt 1/2 člž
  • Máslo 250 g
  • Mouka hladká 335 g
  • Jablko 3 ks
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Poleva karamelová
  • Zakysaná smetana tučná 100 g
  • Lučina 90 g
  • Cukr krupicový 150 g
  • Ovesné vločky 1/2 hrn.
  • Cukr tmavý 250 g
  • Vejce 4 ks
  • Vanilkový extrakt 1/2 člž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte 225 g mouky, 110 g tmavého cukru a 180 g másla do směsi podobající se drobence. Natlačte ji do formy o rozměrech 18 × 25 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 15 minut.
2
Jako další si připravte náplň. Ve velké míse důkladně našlehejte smetanový sýr se zakysanou smetanou, lučinou a krupicovým cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Nakonec přidejte vanilkový extrakt a směs nalijte na teplý základ cheesecaku.
3
Jablka smíchejte se 2 lžícemi cukru, skořicí a muškátovým oříškem. Směs navrstvěte na smetanový sýr. Připravte si posypku ze 140 g tmavého cukru, 80 g mouky, 70 g másla a vloček.
4
Pečte 40–45 minut. Po vytažení z trouby zastříkněte topingem.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte 225 g mouky, 110 g tmavého cukru a 180 g másla do směsi podobající se drobence. Natlačte ji do formy o rozměrech 18 × 25 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 15 minut.
2
Jako další si připravte náplň. Ve velké míse důkladně našlehejte smetanový sýr se zakysanou smetanou, lučinou a krupicovým cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce. Nakonec přidejte vanilkový extrakt a směs nalijte na teplý základ cheesecaku.
3
Jablka smíchejte se 2 lžícemi cukru, skořicí a muškátovým oříškem. Směs navrstvěte na smetanový sýr. Připravte si posypku ze 140 g tmavého cukru, 80 g mouky, 70 g másla a vloček.
4
Pečte 40–45 minut. Po vytažení z trouby zastříkněte topingem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.