1
Ve větším hrnci rozpalte olej a přidejte 750 g oloupané a nakrájené cibule. Za stálého míchání opékejte asi 10 minut, dokud nezačne měknout.
2
Přidejte lžičku soli, špetku pepře, lžičku mletého nového koření a půl lžičky chilli vloček. Míchejte a pokračujte ve vaření ještě dvě minuty.
3
Pak přisypte třtinový cukr, nalijte 250 ml červeného vinného octa a 90 ml balzamika, promíchejte a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte mírně vařit 20 minut.
4
Hrnec dejte stranou, cibuli nechte lehce zchladnout, přendejte do čistých sklenic a skladujte v lednici.
1
Ve větším hrnci rozpalte olej a přidejte 750 g oloupané a nakrájené cibule. Za stálého míchání opékejte asi 10 minut, dokud nezačne měknout.
2
Přidejte lžičku soli, špetku pepře, lžičku mletého nového koření a půl lžičky chilli vloček. Míchejte a pokračujte ve vaření ještě dvě minuty.
3
Pak přisypte třtinový cukr, nalijte 250 ml červeného vinného octa a 90 ml balzamika, promíchejte a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte mírně vařit 20 minut.
4
Hrnec dejte stranou, cibuli nechte lehce zchladnout, přendejte do čistých sklenic a skladujte v lednici.