1
Kapustu zbavím ovadlých listů, propláchnu a ponořím do hrnce s osolenou vroucí vodou. Uvařím ji doměkka a nechám na cedníku pořádně okapat. Pak ji na prkýnku nadrobno nasekám.
2
Rohlíky namočím do mléka. Na oleji osmahnu cibulku. V míse smíchám máslo se solí, přidám vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibulku, uzené maso, pepř, muškátový oříšek a tolik strouhanky, až vznikne těsto jako na karbanátky. Pěkně ho zamíchám.
3
Namočenou rukou tvaruju karbanátky a každý pak obalím ve strouhance.
4
Do pánve naliju asi 2cm vrstvu oleje, nechám ho rozehřát a smažím v něm karbanátky dozlatova. Mám je ráda s kaší, zeleným salátem nebo s chlebem.
1
Kapustu zbavím ovadlých listů, propláchnu a ponořím do hrnce s osolenou vroucí vodou. Uvařím ji doměkka a nechám na cedníku pořádně okapat. Pak ji na prkýnku nadrobno nasekám.
2
Rohlíky namočím do mléka. Na oleji osmahnu cibulku. V míse smíchám máslo se solí, přidám vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibulku, uzené maso, pepř, muškátový oříšek a tolik strouhanky, až vznikne těsto jako na karbanátky. Pěkně ho zamíchám.
3
Namočenou rukou tvaruju karbanátky a každý pak obalím ve strouhance.
4
Do pánve naliju asi 2cm vrstvu oleje, nechám ho rozehřát a smažím v něm karbanátky dozlatova. Mám je ráda s kaší, zeleným salátem nebo s chlebem.