Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKapustové karbanátky
Albert logoAlbert logo
  • Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Přidejte do kapustových karbanátků ovesné vločky. Získají tak více vlákniny a o něco hutnější konzistenci. Se salátem rázem vznikne zdravá moderní večeře.
Kapustové karbanátky
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rohlík 1,5 ks
  • Kapusta hlávková 1 ks
  • Mléko 120 ml
  • Cibule 1/2 ks
  • Olej slunečnicový
  • Vejce 2 ks
  • Uzené maso 100 g
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Strouhanka 150 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 20 g
  • Rohlík 1,5 ks
  • Kapusta hlávková 1 ks
  • Mléko 120 ml
  • Cibule 1/2 ks
  • Olej slunečnicový
  • Vejce 2 ks
  • Uzené maso 100 g
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Strouhanka 150 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 20 g

Příprava

1
Kapustu zbavím ovadlých listů, propláchnu a ponořím do hrnce s osolenou vroucí vodou. Uvařím ji doměkka a nechám na cedníku pořádně okapat. Pak ji na prkýnku nadrobno nasekám.
2
Rohlíky namočím do mléka. Na oleji osmahnu cibulku. V míse smíchám máslo se solí, přidám vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibulku, uzené maso, pepř, muškátový oříšek a tolik strouhanky, až vznikne těsto jako na karbanátky. Pěkně ho zamíchám.
3
Namočenou rukou tvaruju karbanátky a každý pak obalím ve strouhance.
4
Do pánve naliju asi 2cm vrstvu oleje, nechám ho rozehřát a smažím v něm karbanátky dozlatova. Mám je ráda s kaší, zeleným salátem nebo s chlebem.
1
Kapustu zbavím ovadlých listů, propláchnu a ponořím do hrnce s osolenou vroucí vodou. Uvařím ji doměkka a nechám na cedníku pořádně okapat. Pak ji na prkýnku nadrobno nasekám.
2
Rohlíky namočím do mléka. Na oleji osmahnu cibulku. V míse smíchám máslo se solí, přidám vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibulku, uzené maso, pepř, muškátový oříšek a tolik strouhanky, až vznikne těsto jako na karbanátky. Pěkně ho zamíchám.
3
Namočenou rukou tvaruju karbanátky a každý pak obalím ve strouhance.
4
Do pánve naliju asi 2cm vrstvu oleje, nechám ho rozehřát a smažím v něm karbanátky dozlatova. Mám je ráda s kaší, zeleným salátem nebo s chlebem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    K ochucení karbanátků se dá místo muškátového oříšku dát majoránka a česnek, místo uzeného masa nastrouhaný sýr anebo nic. Stačí jen sůl.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 39 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 32 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 39 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.