1
Do velkého hrnce dám všechno koření a sušené houby, zaliju 3 litry vody a na středním plameni přivedu k varu. Stáhnu plamen a na mírném ohni vařím 30 minut. Pak do hrnce přidám kysané zelí a vařím dál. Po dalších 30 minutách přidám krkovičku.
2
Mezitím rozpálím pánev, nasypu do ní slaninu, nechám ji vyškvařit, pak ještě na minutku přidám do pánve sladkou papriku, aby se rozvoněla, a vše vhodím do hrnce.
3
Na omastku, který zbyl ze slaniny, osmahnu doměkka cibuli, kterou pak spolu s plátky česneku přidám do hrnce, promíchám, nechám ještě chvíli povařit a dám tu skoro hotovou kapustnicu přes noc uležet do chladu.
4
Druhý den osmahnu klobásu na lžíci oleje, polévku ohřeju, přidám do ní klobásu, nastrouhané brambory a vařím 30 minut. Nakonec do polévky vmíchám zakysanou smetanu a nechám ji ještě chvíli povařit, pak dochutím solí a čerstvě namletým pepřem. Před podávání nechám kapustnicu ještě pár hodin odležet.
1
Do velkého hrnce dám všechno koření a sušené houby, zaliju 3 litry vody a na středním plameni přivedu k varu. Stáhnu plamen a na mírném ohni vařím 30 minut. Pak do hrnce přidám kysané zelí a vařím dál. Po dalších 30 minutách přidám krkovičku.
2
Mezitím rozpálím pánev, nasypu do ní slaninu, nechám ji vyškvařit, pak ještě na minutku přidám do pánve sladkou papriku, aby se rozvoněla, a vše vhodím do hrnce.
3
Na omastku, který zbyl ze slaniny, osmahnu doměkka cibuli, kterou pak spolu s plátky česneku přidám do hrnce, promíchám, nechám ještě chvíli povařit a dám tu skoro hotovou kapustnicu přes noc uležet do chladu.
4
Druhý den osmahnu klobásu na lžíci oleje, polévku ohřeju, přidám do ní klobásu, nastrouhané brambory a vařím 30 minut. Nakonec do polévky vmíchám zakysanou smetanu a nechám ji ještě chvíli povařit, pak dochutím solí a čerstvě namletým pepřem. Před podávání nechám kapustnicu ještě pár hodin odležet.