1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Brambory i se slupkou omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a vložte do trouby. Podle velikosti brambor pečte 45–60 minut.
3
Mezitím obalte řízky v trojobalu – nejprve v mouce se špetkou soli, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Po obou stranách usmažte na oleji.
4
Z pečených brambor vydlabejte vnitřek a rozmačkejte. Nakonec vyšlehejte s máslem a horkou smetanou.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Brambory i se slupkou omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a vložte do trouby. Podle velikosti brambor pečte 45–60 minut.
3
Mezitím obalte řízky v trojobalu – nejprve v mouce se špetkou soli, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Po obou stranách usmažte na oleji.
4
Z pečených brambor vydlabejte vnitřek a rozmačkejte. Nakonec vyšlehejte s máslem a horkou smetanou.