1
Kapří díly vyfiletujte: odřízněte maso od velkých kostí a páteře. Kůži ponechte. Do masa na jednotlivých filetech udělejte ostrým nožem zářezy asi milimetr až dva vedle sebe, zbavíte se tak drobných kostí. Filety pokrájejte na proužky 1–2 cm silné.
2
Z utřeného česneku, koření a oleje umíchejte marinádu. Důkladně v ní obalte hranolky z kapra a nechte v lednici odležet přes noc.
3
Smíchejte mouku se strouhankou, obalte kousky ryby a smažte je v dostatečném množství oleje. Postačí jim minuta až dvě. Hotové hranolky nechte okapat na ubrousku.
4
Bramborová kuřátka naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte, dokud okraje nezezlátnou.
5
Kapří hranolky podávejte s bramborovými kuřátky a omáčkou umíchanou ze zakysané smetany, nasekané pažitky a pokrájených kyselých okurek.
1
Kapří díly vyfiletujte: odřízněte maso od velkých kostí a páteře. Kůži ponechte. Do masa na jednotlivých filetech udělejte ostrým nožem zářezy asi milimetr až dva vedle sebe, zbavíte se tak drobných kostí. Filety pokrájejte na proužky 1–2 cm silné.
2
Z utřeného česneku, koření a oleje umíchejte marinádu. Důkladně v ní obalte hranolky z kapra a nechte v lednici odležet přes noc.
3
Smíchejte mouku se strouhankou, obalte kousky ryby a smažte je v dostatečném množství oleje. Postačí jim minuta až dvě. Hotové hranolky nechte okapat na ubrousku.
4
Bramborová kuřátka naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte, dokud okraje nezezlátnou.
5
Kapří hranolky podávejte s bramborovými kuřátky a omáčkou umíchanou ze zakysané smetany, nasekané pažitky a pokrájených kyselých okurek.