Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKapr na černo
Albert logoAlbert logo
  • Kapr na černo

Kapr na černo

Kapr na černo je tradiční český pokrm, který se často připravuje během vánočních svátků. Tento recept kombinuje jemné kapří maso s bohatou, sladkokyselou omáčkou plnou koření, sušeného ovoce a ořechů. Výsledkem je lahodné a aromatické jídlo, které potěší každého milovníka české kuchyně. Připravte si tento pokrm a užijte si chuť Vánoc kdykoliv během roku!
Kapr na černo
Náročné
46-60 minut
0/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mrkev 70 g
  • Cukr třtinový 3 člž
  • Petržel 70 g
  • Cibule 2 ks
  • Celer 70 g
  • Hřebíček 3 ks
  • Tymián sušený
  • Pepř celý 10 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Nové koření 6 ks
  • Citronová kůra
  • Kvasný ocet 25 ml
  • Vývar zeleninový 750 ml
  • Kapr 6 ks
  • Povidla 4 plž
  • Švestky sušené 100 g
  • Rozinky 25 g
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Mandle loupané 50 g
  • Perník na strouhání
  • Brambory 1 kg
  • Krupice 30 g
  • Mouka hrubá 300 g
  • Sůl 1 člž
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 2 plž
  • Mrkev 70 g
  • Cukr třtinový 3 člž
  • Petržel 70 g
  • Cibule 2 ks
  • Celer 70 g
  • Hřebíček 3 ks
  • Tymián sušený
  • Pepř celý 10 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Nové koření 6 ks
  • Citronová kůra
  • Kvasný ocet 25 ml
  • Vývar zeleninový 750 ml
  • Kapr 6 ks
  • Povidla 4 plž
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.