Kapr na černo je tradiční český pokrm, který se často připravuje během vánočních svátků. Tento recept kombinuje jemné kapří maso s bohatou, sladkokyselou omáčkou plnou koření, sušeného ovoce a ořechů. Výsledkem je lahodné a aromatické jídlo, které potěší každého milovníka české kuchyně. Připravte si tento pokrm a užijte si chuť Vánoc kdykoliv během roku!
Náročné
46-60 minut
0/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení
1 porcí
Mrkev 70 g
Cukr třtinový 3 člž
Petržel 70 g
Cibule 2 ks
Celer 70 g
Hřebíček 3 ks
Tymián sušený
Pepř celý 10 ks
Bobkový list 1 ks
Nové koření 6 ks
Citronová kůra
Kvasný ocet 25 ml
Vývar zeleninový 750 ml
Kapr 6 ks
Povidla 4 plž
Švestky sušené 100 g
Rozinky 25 g
Vlašské ořechy 50 g
Mandle loupané 50 g
Perník na strouhání
Brambory 1 kg
Krupice 30 g
Mouka hrubá 300 g
Sůl 1 člž
Vejce 1 ks
Máslo 2 plž
Mrkev 70 g
Cukr třtinový 3 člž
Petržel 70 g
Cibule 2 ks
Celer 70 g
Hřebíček 3 ks
Tymián sušený
Pepř celý 10 ks
Bobkový list 1 ks
Nové koření 6 ks
Citronová kůra
Kvasný ocet 25 ml
Vývar zeleninový 750 ml
Kapr 6 ks
Povidla 4 plž
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!