1
Omyjte a očistěte 800 g brambor a neoloupané je nakrájejte na 1 cm silné hranolky. Ponořte je do mísy se studenou vodou a nechte 2 hodiny namáčet. Brambory se tak zbaví přebytečného škrobu a nenasáknou tolik tuku. Poté sceďte, důkladně osušte papírovou utěrkou a v rozpáleném oleji, nejlépe ve fritéze, smažte 5 minut při teplotě 150 °C.
2
Hranolky děrovanou lžící vyjměte z oleje ven a rozložte na papírovou utěrku, abyste je zbavili přebytečného tuku. Olej mezitím zahřejte na 200 °C. Vložte do něj zpět hranolky a smažte ještě 15 minut dozlatova a dokřupava. Vyjměte opět na papírovou utěrku.
3
V rendlíku rozehřejte 50 g másla, přisypte 50 g mouky a orestujte ji za stálého míchání dorůžova. Přilijte 400 ml studené vody, rozdrobte kostku zeleninového bujónu a důkladně dohladka promíchejte. Poté přidejte lžíci cukru, lžíci kečupu, lžíci hořčice, lžíci worcesterské omáčky, lžičku mleté papriky a špetku chilli vloček. Podle chuti dosolte a nechte krátce provařit.
4
Hranolky rozdělte do servírovacích misek, každou porci posypte nahrubo nakrájenými 250 g sýra a přelijte horkou omáčkou, aby se sýr rozpustil. Dobrou chuť a hodně vstřelených gólů!
1
Omyjte a očistěte 800 g brambor a neoloupané je nakrájejte na 1 cm silné hranolky. Ponořte je do mísy se studenou vodou a nechte 2 hodiny namáčet. Brambory se tak zbaví přebytečného škrobu a nenasáknou tolik tuku. Poté sceďte, důkladně osušte papírovou utěrkou a v rozpáleném oleji, nejlépe ve fritéze, smažte 5 minut při teplotě 150 °C.
2
Hranolky děrovanou lžící vyjměte z oleje ven a rozložte na papírovou utěrku, abyste je zbavili přebytečného tuku. Olej mezitím zahřejte na 200 °C. Vložte do něj zpět hranolky a smažte ještě 15 minut dozlatova a dokřupava. Vyjměte opět na papírovou utěrku.
3
V rendlíku rozehřejte 50 g másla, přisypte 50 g mouky a orestujte ji za stálého míchání dorůžova. Přilijte 400 ml studené vody, rozdrobte kostku zeleninového bujónu a důkladně dohladka promíchejte. Poté přidejte lžíci cukru, lžíci kečupu, lžíci hořčice, lžíci worcesterské omáčky, lžičku mleté papriky a špetku chilli vloček. Podle chuti dosolte a nechte krátce provařit.
4
Hranolky rozdělte do servírovacích misek, každou porci posypte nahrubo nakrájenými 250 g sýra a přelijte horkou omáčkou, aby se sýr rozpustil. Dobrou chuť a hodně vstřelených gólů!