1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Mouku, kakao, prášek do pečiva a moučkový cukr vsypte do větší mísy. Přidejte na kousky nakrájené máslo a rukama začněte zpracovávat. Přidejte dvě až tři lžíce mléka a vypracujte pevné těsto.
3
V druhé míse smíchejte tvaroh, mléko, cukr a žloutky. Z bílků vyšlehejte pevný sníh, který opatrně vmíchejte do tvarohového krému.
4
Dno formy vyložte pečicím papírem a okraje vymažte máslem.
5
Kakaové těsto rozdělte na dvě půlky. Z jedné vytvořte dno koláče, které upěchujte prsty nebo skleničkou. Na takto připravené těsto přijde tvarohový krém, na který nalámejte po celém povrchu kousky zbylého těsta.
6
Formu vložte do trouby a pečte 50 minut. Koláč nechte zcela vychladnout a opatrně ho vyjměte z formy. Nakonec můžete dozdobit kvítky a posypat moučkovým cukrem.
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Mouku, kakao, prášek do pečiva a moučkový cukr vsypte do větší mísy. Přidejte na kousky nakrájené máslo a rukama začněte zpracovávat. Přidejte dvě až tři lžíce mléka a vypracujte pevné těsto.
3
V druhé míse smíchejte tvaroh, mléko, cukr a žloutky. Z bílků vyšlehejte pevný sníh, který opatrně vmíchejte do tvarohového krému.
4
Dno formy vyložte pečicím papírem a okraje vymažte máslem.
5
Kakaové těsto rozdělte na dvě půlky. Z jedné vytvořte dno koláče, které upěchujte prsty nebo skleničkou. Na takto připravené těsto přijde tvarohový krém, na který nalámejte po celém povrchu kousky zbylého těsta.
6
Formu vložte do trouby a pečte 50 minut. Koláč nechte zcela vychladnout a opatrně ho vyjměte z formy. Nakonec můžete dozdobit kvítky a posypat moučkovým cukrem.