Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKahuna burger s ananasovou a chimichurri salsou
Albert logoAlbert logo
  • Kahuna burger s ananasovou a chimichurri salsou

Kahuna burger s ananasovou a chimichurri salsou

Kahuna burger s ananasovou a chimichurri salsou
Snadné
31-45 minut
3/5
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí přední bez kosti 600 g
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Cibule 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Limetka 1 ks
  • Cukr třtinový 1 člž
  • Olej olivový 80 ml
  • Oregano sušené 1 člž
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Jamón serrano 4 plát.
  • Salsa ananasová 4 plž
  • Mix listových salátů 4 hrs.
  • Ovčí sýr plátky 4 plát.
  • Hovězí přední bez kosti 600 g
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Cibule 1 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Sůl
  • Pepř
  • Limetka 1 ks
  • Cukr třtinový 1 člž
  • Olej olivový 80 ml
  • Oregano sušené 1 člž
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Jamón serrano 4 plát.
  • Salsa ananasová 4 plž
  • Mix listových salátů 4 hrs.

Příprava

1
Maso namelte v mlýnku na maso nebo kupte připravené burgery z Albertu. Pokud maso melete sami, řádně ho prohněťte a rozdělte po 150 g. Vytvarujte čtyři burgery, tak aby jejich šířka odpovídala šířce housek. Solí a pepřem dochuťte před grilováním.
2
Omáčka chimichurri: Do nádoby vhodné k mixování vložte nakrájenou hladkolistou petržel, nakrájenou cibuli, chilli papričku, česnek a 50 ml olivového oleje. Dochuťte solí, pepřem, šťávou z limety, cukrem a oreganem. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3
Burgery vložte na rozpálený gril a opékejte podle chuti, asi 5 minut z každé strany. Po otočení rozložte na maso plátky sýra a na okraj grilu dejte rozpéct rozpůlené housky, vnitřní stranou dolů. Část mřížky potřete olejem a opečte na ní šunku serrano dokřupava.
4
Obě vnitřní strany housek potřete omáčkou chimichurri. Na spodní housku položte salátové listy, na ně maso se sýrem, grilovanou šunku a završte ananasovou salsou. Přiklopte vrchní částí housky.
1
Maso namelte v mlýnku na maso nebo kupte připravené burgery z Albertu. Pokud maso melete sami, řádně ho prohněťte a rozdělte po 150 g. Vytvarujte čtyři burgery, tak aby jejich šířka odpovídala šířce housek. Solí a pepřem dochuťte před grilováním.
2
Omáčka chimichurri: Do nádoby vhodné k mixování vložte nakrájenou hladkolistou petržel, nakrájenou cibuli, chilli papričku, česnek a 50 ml olivového oleje. Dochuťte solí, pepřem, šťávou z limety, cukrem a oreganem. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3
Burgery vložte na rozpálený gril a opékejte podle chuti, asi 5 minut z každé strany. Po otočení rozložte na maso plátky sýra a na okraj grilu dejte rozpéct rozpůlené housky, vnitřní stranou dolů. Část mřížky potřete olejem a opečte na ní šunku serrano dokřupava.
4
Obě vnitřní strany housek potřete omáčkou chimichurri. Na spodní housku položte salátové listy, na ně maso se sýrem, grilovanou šunku a završte ananasovou salsou. Přiklopte vrchní částí housky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.