1
Maso namelte v mlýnku na maso nebo kupte připravené burgery z Albertu. Pokud maso melete sami, řádně ho prohněťte a rozdělte po 150 g. Vytvarujte čtyři burgery, tak aby jejich šířka odpovídala šířce housek. Solí a pepřem dochuťte před grilováním.
2
Omáčka chimichurri: Do nádoby vhodné k mixování vložte nakrájenou hladkolistou petržel, nakrájenou cibuli, chilli papričku, česnek a 50 ml olivového oleje. Dochuťte solí, pepřem, šťávou z limety, cukrem a oreganem. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3
Burgery vložte na rozpálený gril a opékejte podle chuti, asi 5 minut z každé strany. Po otočení rozložte na maso plátky sýra a na okraj grilu dejte rozpéct rozpůlené housky, vnitřní stranou dolů. Část mřížky potřete olejem a opečte na ní šunku serrano dokřupava.
4
Obě vnitřní strany housek potřete omáčkou chimichurri. Na spodní housku položte salátové listy, na ně maso se sýrem, grilovanou šunku a završte ananasovou salsou. Přiklopte vrchní částí housky.
1
Maso namelte v mlýnku na maso nebo kupte připravené burgery z Albertu. Pokud maso melete sami, řádně ho prohněťte a rozdělte po 150 g. Vytvarujte čtyři burgery, tak aby jejich šířka odpovídala šířce housek. Solí a pepřem dochuťte před grilováním.
2
Omáčka chimichurri: Do nádoby vhodné k mixování vložte nakrájenou hladkolistou petržel, nakrájenou cibuli, chilli papričku, česnek a 50 ml olivového oleje. Dochuťte solí, pepřem, šťávou z limety, cukrem a oreganem. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3
Burgery vložte na rozpálený gril a opékejte podle chuti, asi 5 minut z každé strany. Po otočení rozložte na maso plátky sýra a na okraj grilu dejte rozpéct rozpůlené housky, vnitřní stranou dolů. Část mřížky potřete olejem a opečte na ní šunku serrano dokřupava.
4
Obě vnitřní strany housek potřete omáčkou chimichurri. Na spodní housku položte salátové listy, na ně maso se sýrem, grilovanou šunku a završte ananasovou salsou. Přiklopte vrchní částí housky.