1
Na dno pekáče dejte 5 snítek rozmarýnu a celé promáčklé stroužky česneku. Navrch položte osolená stehna. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 60 minut.
2
Půl hodiny před dopečením uvařte oloupané brambory s petrželí v osolené vodě, 20 minut.
3
V kastrůlku rozšlehejte metličkou víno s povidly a cukrem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Vsypte vypeckované švestky a nechte na mírném ohni 5 minut probublávat.
4
Z hotových stehýnek slijte tuk a maso přelijte připravenou omáčkou. Vraťte na 15 minut do trouby. V polovině času stehna ještě jednou přelijte.
5
Dokončete kaši. Uvařené brambory s petrželí slijte. Vložte ½ množství másla a nahrubo rozmačkejte šťouchadlem. Po částech zapracujte teplou smetanu a druhou ½ másla. Nakonec kaši ochutnejte a případně dosolte.
6
Kachní stehna podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou. Ozdobte větvičkou rozmarýnu.
1
Na dno pekáče dejte 5 snítek rozmarýnu a celé promáčklé stroužky česneku. Navrch položte osolená stehna. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 60 minut.
2
Půl hodiny před dopečením uvařte oloupané brambory s petrželí v osolené vodě, 20 minut.
3
V kastrůlku rozšlehejte metličkou víno s povidly a cukrem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Vsypte vypeckované švestky a nechte na mírném ohni 5 minut probublávat.
4
Z hotových stehýnek slijte tuk a maso přelijte připravenou omáčkou. Vraťte na 15 minut do trouby. V polovině času stehna ještě jednou přelijte.
5
Dokončete kaši. Uvařené brambory s petrželí slijte. Vložte ½ množství másla a nahrubo rozmačkejte šťouchadlem. Po částech zapracujte teplou smetanu a druhou ½ másla. Nakonec kaši ochutnejte a případně dosolte.
6
Kachní stehna podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou. Ozdobte větvičkou rozmarýnu.