1
Kachní stehna osolte a opepřete. Vložte do zapékací misky spolu se sádlem a rozmarýnem, zakryjte a pečte při 100 °C 3 hodiny.
2
V kastrůlku rozpalte lžičku výpeku a opečte na něm cibuli nadrobno dohněda. Podlijte portským vínem a za stálého míchání nechte odpařit.
3
Z upečeného masa odstraňte kůži, maso oberte a vidličkou natrhejte na tenčí vlákna. V misce postupně promíchávejte se solí, pepřem, hořčicí, zkaramelizovanou cibulí a výpekem, tak aby bylo maso pěkně šťavnaté. Přendejte do uzavíratelné sklenice a dolijte výpekem.
4
Podávejte s tyčinkami z listového těsta nebo jiným pečivem.
5
Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.
1
Kachní stehna osolte a opepřete. Vložte do zapékací misky spolu se sádlem a rozmarýnem, zakryjte a pečte při 100 °C 3 hodiny.
2
V kastrůlku rozpalte lžičku výpeku a opečte na něm cibuli nadrobno dohněda. Podlijte portským vínem a za stálého míchání nechte odpařit.
3
Z upečeného masa odstraňte kůži, maso oberte a vidličkou natrhejte na tenčí vlákna. V misce postupně promíchávejte se solí, pepřem, hořčicí, zkaramelizovanou cibulí a výpekem, tak aby bylo maso pěkně šťavnaté. Přendejte do uzavíratelné sklenice a dolijte výpekem.
4
Podávejte s tyčinkami z listového těsta nebo jiným pečivem.
5
Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.