Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKachní prsa s brusinkovou omáčkou a gratinovanými bramborami
Albert logoAlbert logo
  • Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a gratinovanými bramborami

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a gratinovanými bramborami

Boží hod je svátek určený pro návštěvy a rodinnou pohodu. Podle tradic se na Boží hod vždy připravovalo to nejlepší, co domácnost měla, a to byla často právě husa nebo kachna. A kdo by neměl rád do zlata vypečenou kachničku.
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a gratinovanými bramborami
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 300 ml
  • Sůl
  • Brambory typu A 1 kg
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Kachní prsa 4 ks
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Badyán celý 2 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Červené víno 200 ml
  • Olej olivový 1 plž
  • Hřebíček 2 ks
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Brusinky kompotované 300 g
  • Máslo 1 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 300 ml
  • Sůl
  • Brambory typu A 1 kg
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Kachní prsa 4 ks
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Badyán celý 2 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Červené víno 200 ml
  • Olej olivový 1 plž
  • Hřebíček 2 ks
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Brusinky kompotované 300 g
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Zapékací mísu 20 × 30 cm vymažte máslem. Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a navrstvěte do připravené zapékací mísy. V misce promíchejte smetanu se lžičkou soli, špetkou pepře a muškátového oříšku. Směsí přelijte brambory. Pečte v troubě na 180 °C 45 minut. Mezitím si připravte kachní prsa a omáčku.
2
Kůži na prsou nařízněte do mřížky. Vetřete do masa sůl a pepř. Na rozpáleném oleji prsa zprudka opékejte z každé strany 5 minut, nejprve kůží dolů. Poté vložte na 15 minut do trouby na 180 °C. Po upečení maso zabalte do alobalu a nechte 5 minut dojít.
3
Ve výpeku z kachních prsou osmahněte nakrájenou šalotku, zalijte červeným vínem, přidejte hřebíček, badyán, snítky tymiánu, rozmarýnu a brusinky. Nechte zredukovat.
4
Kachní prsa nakrájejte na plátky, přelijte je brusinkovou omáčkou a podávejte s gratinovanými bramborami.
1
Zapékací mísu 20 × 30 cm vymažte máslem. Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a navrstvěte do připravené zapékací mísy. V misce promíchejte smetanu se lžičkou soli, špetkou pepře a muškátového oříšku. Směsí přelijte brambory. Pečte v troubě na 180 °C 45 minut. Mezitím si připravte kachní prsa a omáčku.
2
Kůži na prsou nařízněte do mřížky. Vetřete do masa sůl a pepř. Na rozpáleném oleji prsa zprudka opékejte z každé strany 5 minut, nejprve kůží dolů. Poté vložte na 15 minut do trouby na 180 °C. Po upečení maso zabalte do alobalu a nechte 5 minut dojít.
3
Ve výpeku z kachních prsou osmahněte nakrájenou šalotku, zalijte červeným vínem, přidejte hřebíček, badyán, snítky tymiánu, rozmarýnu a brusinky. Nechte zredukovat.
4
Kachní prsa nakrájejte na plátky, přelijte je brusinkovou omáčkou a podávejte s gratinovanými bramborami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 18 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.