1
Zapékací mísu 20 × 30 cm vymažte máslem. Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a navrstvěte do připravené zapékací mísy. V misce promíchejte smetanu se lžičkou soli, špetkou pepře a muškátového oříšku. Směsí přelijte brambory. Pečte v troubě na 180 °C 45 minut. Mezitím si připravte kachní prsa a omáčku.
2
Kůži na prsou nařízněte do mřížky. Vetřete do masa sůl a pepř. Na rozpáleném oleji prsa zprudka opékejte z každé strany 5 minut, nejprve kůží dolů. Poté vložte na 15 minut do trouby na 180 °C. Po upečení maso zabalte do alobalu a nechte 5 minut dojít.
3
Ve výpeku z kachních prsou osmahněte nakrájenou šalotku, zalijte červeným vínem, přidejte hřebíček, badyán, snítky tymiánu, rozmarýnu a brusinky. Nechte zredukovat.
4
Kachní prsa nakrájejte na plátky, přelijte je brusinkovou omáčkou a podávejte s gratinovanými bramborami.
1
Zapékací mísu 20 × 30 cm vymažte máslem. Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a navrstvěte do připravené zapékací mísy. V misce promíchejte smetanu se lžičkou soli, špetkou pepře a muškátového oříšku. Směsí přelijte brambory. Pečte v troubě na 180 °C 45 minut. Mezitím si připravte kachní prsa a omáčku.
2
Kůži na prsou nařízněte do mřížky. Vetřete do masa sůl a pepř. Na rozpáleném oleji prsa zprudka opékejte z každé strany 5 minut, nejprve kůží dolů. Poté vložte na 15 minut do trouby na 180 °C. Po upečení maso zabalte do alobalu a nechte 5 minut dojít.
3
Ve výpeku z kachních prsou osmahněte nakrájenou šalotku, zalijte červeným vínem, přidejte hřebíček, badyán, snítky tymiánu, rozmarýnu a brusinky. Nechte zredukovat.
4
Kachní prsa nakrájejte na plátky, přelijte je brusinkovou omáčkou a podávejte s gratinovanými bramborami.