Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKachní prsa s batátovým pyré
Albert logoAlbert logo
  • Kachní prsa s batátovým pyré

Kachní prsa s batátovým pyré

Kachní prsa s batátovým pyré
Snadné
Více než 60 minut
2/5
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vlašské ořechy 80 g
  • Houby sušené 50 g
  • Parmazán 60 g
  • Petrželka čerstvá 8 snít.
  • Cibule šalotka 50 g
  • Olej olivový 150 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Voda 150 ml
  • Batáty 500 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron 1 ks
  • Brambory 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 80 ml
  • Kachní prsa 4 ks
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Cibule červená 1 ks
  • Cukr krupicový 30 g
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Bílé víno 150 ml
  • Máslo 20 g
  • Vlašské ořechy 80 g
  • Houby sušené 50 g
  • Parmazán 60 g
  • Petrželka čerstvá 8 snít.
  • Cibule šalotka 50 g
  • Olej olivový 150 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Voda 150 ml
  • Batáty 500 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron 1 ks
  • Brambory 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 80 ml
  • Kachní prsa 4 ks

Příprava

1
Nejprve si připravte houbové pesto. Vlašské ořechy rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Nechte vychladnout.
2
Sušené houby namelte v mixéru a odložte stranou.
3
V mixéru rozmixujte parmazán, petržel a opražené ořechy. Přendejte do misky a odložte stranou.
4
V pánvi zahřejte 30 ml oleje a orestujte na něm oloupanou, najemno nakrájenou šalotku a oloupaný, najemno nasekaný česnek. Přidejte polovinu namletého houbového prachu a vodu, krátce povařte, nechte úplně vychladnout a rozmixujte dohladka.
5
Přidejte ½ lžičky soli, zbytek oleje, směs ořechů a parmazánu, pepř a pár kapek citronové šťávy a promíchejte.
6
Batáty a bramboru oloupejte a nakrájejte na kousky. Uvařte v hrnci doměkka v osolené vodě a sceďte. Dohladka rozmixujte, přilijte smetanu, přidejte máslo a mixujte dohladka.
7
Kachní prsa osolte, opepřete a nařežte kůži. Orestujte zprudka z obou stran na pánvi, začněte se stranou s kůží. Poté nechte dopéct 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
8
Do výpeku v pánvi přilijte olej a orestujte na něm oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte cukr, balzamikový ocet a 10 minut společně oglazujte. Poté zalijte vínem a nechte 20 minut na mírném ohni zredukovat. Přidejte špetku soli a dohladka rozmixujte.
9
Kachní prsa podávejte na vinné omáčce s batátovým pyré a houbovým pestem, posypané zbytkem houbového prachu.
1
Nejprve si připravte houbové pesto. Vlašské ořechy rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Nechte vychladnout.
2
Sušené houby namelte v mixéru a odložte stranou.
3
V mixéru rozmixujte parmazán, petržel a opražené ořechy. Přendejte do misky a odložte stranou.
4
V pánvi zahřejte 30 ml oleje a orestujte na něm oloupanou, najemno nakrájenou šalotku a oloupaný, najemno nasekaný česnek. Přidejte polovinu namletého houbového prachu a vodu, krátce povařte, nechte úplně vychladnout a rozmixujte dohladka.
5
Přidejte ½ lžičky soli, zbytek oleje, směs ořechů a parmazánu, pepř a pár kapek citronové šťávy a promíchejte.
6
Batáty a bramboru oloupejte a nakrájejte na kousky. Uvařte v hrnci doměkka v osolené vodě a sceďte. Dohladka rozmixujte, přilijte smetanu, přidejte máslo a mixujte dohladka.
7
Kachní prsa osolte, opepřete a nařežte kůži. Orestujte zprudka z obou stran na pánvi, začněte se stranou s kůží. Poté nechte dopéct 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
8
Do výpeku v pánvi přilijte olej a orestujte na něm oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte cukr, balzamikový ocet a 10 minut společně oglazujte. Poté zalijte vínem a nechte 20 minut na mírném ohni zredukovat. Přidejte špetku soli a dohladka rozmixujte.
9
Kachní prsa podávejte na vinné omáčce s batátovým pyré a houbovým pestem, posypané zbytkem houbového prachu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.