1
Předehřejte troubu na 180 °C. Z kachny odřízněte všechny přebytečné kousky tuku a kůže. Do kůže na prsou a stehen udělejte ostrým nožem několik zářezů tak, aby se utvořila mřížka. Kachnu uvnitř i vně osolte, opepřete a vetřete do ní koření pěti vůní. Mandarinky rozkrojte napůl a spolu s bobkovým listem je vložte dovnitř kachny. Kachnu dejte na pekáč a pečte ji asi 1 hodinu a 20 minut, během pečení ji přelévejte vypečeným tukem. Pak ji na chvíli vyndejte, do výpeku přidejte česnek, mrkev a cibuli a kachnu na zeleninový základ vraťte. Pečte dalších 40 minut, aby byla krásně zlatá a maso se odlupovalo od kostí. Upečenou kachnu a celé kousky zeleniny vyjměte z pekáče a uchovejte v teple.
2
Pekáč postavte na plotýnku. Výpek se zbývajícími kousky zeleniny poprašte moukou a osmahněte, odškrabujte přitom připečeniny ode dna. Přilijte marsalu, minutu ji povařte a pak zalijte vývarem. Vařte čtvrt hodiny nebo dokud není šťáva pěkně hustá. Propasírujte ji a podle chuti osolte.
3
Kachnu naporcuje, podávejte se šťávou a pečenou zeleninou.
4
Skvělá je s pečenými šťouchanými bramborami.
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Z kachny odřízněte všechny přebytečné kousky tuku a kůže. Do kůže na prsou a stehen udělejte ostrým nožem několik zářezů tak, aby se utvořila mřížka. Kachnu uvnitř i vně osolte, opepřete a vetřete do ní koření pěti vůní. Mandarinky rozkrojte napůl a spolu s bobkovým listem je vložte dovnitř kachny. Kachnu dejte na pekáč a pečte ji asi 1 hodinu a 20 minut, během pečení ji přelévejte vypečeným tukem. Pak ji na chvíli vyndejte, do výpeku přidejte česnek, mrkev a cibuli a kachnu na zeleninový základ vraťte. Pečte dalších 40 minut, aby byla krásně zlatá a maso se odlupovalo od kostí. Upečenou kachnu a celé kousky zeleniny vyjměte z pekáče a uchovejte v teple.
2
Pekáč postavte na plotýnku. Výpek se zbývajícími kousky zeleniny poprašte moukou a osmahněte, odškrabujte přitom připečeniny ode dna. Přilijte marsalu, minutu ji povařte a pak zalijte vývarem. Vařte čtvrt hodiny nebo dokud není šťáva pěkně hustá. Propasírujte ji a podle chuti osolte.
3
Kachnu naporcuje, podávejte se šťávou a pečenou zeleninou.
4
Skvělá je s pečenými šťouchanými bramborami.