1
Olejem lehce vymažte kulatou dortovou formu o průměru asi 23 cm.
2
Sušenky rozdrobte do mísy a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Pak směs natlačte na dno a částečně i po bocích formy.
3
Želatinu nasypte do misky, přelijte 1,5 lžíce studené vody a nechte 5–10 minut stát.
4
Dohladka umíchejte mascarpone, jogurt, 150 g cukru, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl.
5
Misku se želatinou posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji zcela rozpustit. Pak k želatině přimíchejte část krému a promíchejte, vše vraťte do krému a přelijte na sušenkový základ.
6
Uhlaďte a dejte na 6 hodin chladit.
7
Podávejte se sirupem a borůvkami. Na sirup v rendlíku smíchejte džus, 100 g cukru a med a na malém plameni za občasného míchání zahřívejte, aby se vše zredukovalo na 125 ml. Trvá to asi 35–40 minut.
1
Olejem lehce vymažte kulatou dortovou formu o průměru asi 23 cm.
2
Sušenky rozdrobte do mísy a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Pak směs natlačte na dno a částečně i po bocích formy.
3
Želatinu nasypte do misky, přelijte 1,5 lžíce studené vody a nechte 5–10 minut stát.
4
Dohladka umíchejte mascarpone, jogurt, 150 g cukru, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a sůl.
5
Misku se želatinou posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji zcela rozpustit. Pak k želatině přimíchejte část krému a promíchejte, vše vraťte do krému a přelijte na sušenkový základ.
6
Uhlaďte a dejte na 6 hodin chladit.
7
Podávejte se sirupem a borůvkami. Na sirup v rendlíku smíchejte džus, 100 g cukru a med a na malém plameni za občasného míchání zahřívejte, aby se vše zredukovalo na 125 ml. Trvá to asi 35–40 minut.