1
V misce smíchejte metličkou 500 g hladké mouky, ¼ lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky sody a přidejte špetku soli. V druhé misce utřete 160 g cukru, 200 g másla, 50 ml kukuřičného sirupu a 2 vejce. Spojte obě směsi na hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu vychladit do lednice.
2
Lžičkou naberte těsto a vytvarujte prsty tělíčka ježků ve tvaru slzy o velikosti zhruba 4 cm. Přendejte je na plech opatřený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut dozlatova. Po upečení je nechte zcela vychladnout.
3
V sekáčku rozmixujte 60 g vlašských ořechů a nasypte je do hlubší misky. Do ohnivzdorné misky nalámejte 100 g čokolády a rozehřejte ji v mikrovlnce, až se zcela rozpustí.
4
Ježky postupně namáčejte kulatou částí ze ⅔ do čokolády a pak hned obalte v oříšcích. Pomocí párátka namočeného do čokolády nakreslete na hlavičky dvě očka a čumáček. Po zaschnutí můžete hned servírovat nebo schovat v papírové krabici až na vánoční stůl.
1
V misce smíchejte metličkou 500 g hladké mouky, ¼ lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky sody a přidejte špetku soli. V druhé misce utřete 160 g cukru, 200 g másla, 50 ml kukuřičného sirupu a 2 vejce. Spojte obě směsi na hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu vychladit do lednice.
2
Lžičkou naberte těsto a vytvarujte prsty tělíčka ježků ve tvaru slzy o velikosti zhruba 4 cm. Přendejte je na plech opatřený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut dozlatova. Po upečení je nechte zcela vychladnout.
3
V sekáčku rozmixujte 60 g vlašských ořechů a nasypte je do hlubší misky. Do ohnivzdorné misky nalámejte 100 g čokolády a rozehřejte ji v mikrovlnce, až se zcela rozpustí.
4
Ježky postupně namáčejte kulatou částí ze ⅔ do čokolády a pak hned obalte v oříšcích. Pomocí párátka namočeného do čokolády nakreslete na hlavičky dvě očka a čumáček. Po zaschnutí můžete hned servírovat nebo schovat v papírové krabici až na vánoční stůl.