Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJežečci s kouzelnými bodlinami
Albert logoAlbert logo
  • Ježečci s kouzelnými bodlinami

Ježečci s kouzelnými bodlinami

Ježečci s kouzelnými bodlinami
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
24 porcí
  • Mouka hladká 500 g
  • Kypřící prášek 1/4 člž
  • Jedlá soda 1/4 člž
  • Sůl
  • Cukr krupicový 160 g
  • Máslo 200 g
  • Sirup kukuřičný 50 ml
  • Vejce 2 ks
  • Vlašské ořechy 60 g
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Kypřící prášek 1/4 člž
  • Jedlá soda 1/4 člž
  • Sůl
  • Cukr krupicový 160 g
  • Máslo 200 g
  • Sirup kukuřičný 50 ml
  • Vejce 2 ks
  • Vlašské ořechy 60 g
  • Čokoláda hořká 100 g

Příprava

1
V misce smíchejte metličkou 500 g hladké mouky, ¼ lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky sody a přidejte špetku soli. V druhé misce utřete 160 g cukru, 200 g másla, 50 ml kukuřičného sirupu a 2 vejce. Spojte obě směsi na hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu vychladit do lednice.
2
Lžičkou naberte těsto a vytvarujte prsty tělíčka ježků ve tvaru slzy o velikosti zhruba 4 cm. Přendejte je na plech opatřený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut dozlatova. Po upečení je nechte zcela vychladnout.
3
V sekáčku rozmixujte 60 g vlašských ořechů a nasypte je do hlubší misky. Do ohnivzdorné misky nalámejte 100 g čokolády a rozehřejte ji v mikrovlnce, až se zcela rozpustí.
4
Ježky postupně namáčejte kulatou částí ze ⅔ do čokolády a pak hned obalte v oříšcích. Pomocí párátka namočeného do čokolády nakreslete na hlavičky dvě očka a čumáček. Po zaschnutí můžete hned servírovat nebo schovat v papírové krabici až na vánoční stůl.
1
V misce smíchejte metličkou 500 g hladké mouky, ¼ lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky sody a přidejte špetku soli. V druhé misce utřete 160 g cukru, 200 g másla, 50 ml kukuřičného sirupu a 2 vejce. Spojte obě směsi na hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu vychladit do lednice.
2
Lžičkou naberte těsto a vytvarujte prsty tělíčka ježků ve tvaru slzy o velikosti zhruba 4 cm. Přendejte je na plech opatřený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut dozlatova. Po upečení je nechte zcela vychladnout.
3
V sekáčku rozmixujte 60 g vlašských ořechů a nasypte je do hlubší misky. Do ohnivzdorné misky nalámejte 100 g čokolády a rozehřejte ji v mikrovlnce, až se zcela rozpustí.
4
Ježky postupně namáčejte kulatou částí ze ⅔ do čokolády a pak hned obalte v oříšcích. Pomocí párátka namočeného do čokolády nakreslete na hlavičky dvě očka a čumáček. Po zaschnutí můžete hned servírovat nebo schovat v papírové krabici až na vánoční stůl.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.