Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJehněčí roláda se šťouchaným bramborem
Albert logoAlbert logo
  • Jehněčí roláda se šťouchaným bramborem

Jehněčí roláda se šťouchaným bramborem

V noci ze soboty na neděli slaví křesťané zmrtvýchvstání jako nejdůležitější svátek v roce. Oblíbené je jehněčí maso a beránek by neměl chybět na žádném stole, alespoň ten upečený ze sladkého těsta.
Jehněčí roláda se šťouchaným bramborem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Velikonoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 15 g
  • Kapary 1 plž
  • Petržel 30 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Ančovičky filety 6 ks
  • Olej olivový 15 ml
  • Citron 1 ks
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Jehněčí kýta 1 kg
  • Pepř
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Voda 200 ml
  • Brambory typu B 1 kg
  • Sůl
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 150 ml
  • Baby špenát 150 g
  • Máslo 15 g
  • Kapary 1 plž
  • Petržel 30 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Ančovičky filety 6 ks
  • Olej olivový 15 ml
  • Citron 1 ks
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Jehněčí kýta 1 kg
  • Pepř
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Voda 200 ml
  • Brambory typu B 1 kg
  • Sůl
  • Cibulka jarní 1 ks

Příprava

1
V mixéru rozmixujte kapary, ančovičky, petržel a česnek. Přidejte lžíci citronové šťávy, olej, hořčici, špetku pepře a metličkou promíchejte.
2
Jehněčí očistěte a rozřízněte na plát. Z obou stran osolte, opepřete a potřete rozmixovanou směsí. Opatrně zarolujte a svažte potravinářským provázkem. V pánvi na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran roládu orestujte.
3
Vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Poté snižte teplotu na 160 °C a za občasného přelévání výpekem pečte 120 minut. Mezitím oloupejte brambory, uvařte je v osolené vodě doměkka a slijte.
4
V pánvi na rozehřátém másle orestujte jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Přidejte špenát, smetanu a krátce povařte. Brambory rozmačkejte, přidejte do pánve a promíchejte.
5
Roládu vyjměte z trouby, překryjte alobalem a nechte 20 minut odpočinout. Podávejte nakrájenou na plátky se šťouchanými bramborami.
1
V mixéru rozmixujte kapary, ančovičky, petržel a česnek. Přidejte lžíci citronové šťávy, olej, hořčici, špetku pepře a metličkou promíchejte.
2
Jehněčí očistěte a rozřízněte na plát. Z obou stran osolte, opepřete a potřete rozmixovanou směsí. Opatrně zarolujte a svažte potravinářským provázkem. V pánvi na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran roládu orestujte.
3
Vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Poté snižte teplotu na 160 °C a za občasného přelévání výpekem pečte 120 minut. Mezitím oloupejte brambory, uvařte je v osolené vodě doměkka a slijte.
4
V pánvi na rozehřátém másle orestujte jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Přidejte špenát, smetanu a krátce povařte. Brambory rozmačkejte, přidejte do pánve a promíchejte.
5
Roládu vyjměte z trouby, překryjte alobalem a nechte 20 minut odpočinout. Podávejte nakrájenou na plátky se šťouchanými bramborami.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.