1
Oloupané 2 stroužky česneku, hrst bazalky, petržele, 130 g vyloupaných pistácií a 30 g parmazánu rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte, pokračujte v mixování a zároveň přilévejte 3 lžíce olivového oleje.
2
Nařežte 800 g jehněčí kýty shora do mřížky cca 3 cm od sebe. Dejte do pekáčku, osolte, opepřete a vmasírujte do masa půlku připraveného pesta.
3
Pečte zakryté 1 hodinu 30 minut v troubě na 190 °C, poté odkryjte a 10 minut dopečte. Pak vyjměte z trouby, zabalte do alobalu a nechte 30 minut odpočívat. Potom potřete maso zbylým pestem a nakrájejte na plátky.
4
Na pyré oloupejte 500 g brambor a uvařte je v osolené vodě doměkka. Na kolečka nakrájejte 500 g oloupané mrkve a orestujte ji v rendlíku na rozehřátých 40 g másla, zalijte trochou vody a duste 20 minut do změknutí. Brambory sceďte a rozmixujte dohladka s dušenou mrkví, 200 ml horkého mléka, zbylými 40 g másla a špetkou muškátového oříšku. Podle chuti osolte a podávejte s jehněčím. A pečínka na neděli je tu.
1
Oloupané 2 stroužky česneku, hrst bazalky, petržele, 130 g vyloupaných pistácií a 30 g parmazánu rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte, pokračujte v mixování a zároveň přilévejte 3 lžíce olivového oleje.
2
Nařežte 800 g jehněčí kýty shora do mřížky cca 3 cm od sebe. Dejte do pekáčku, osolte, opepřete a vmasírujte do masa půlku připraveného pesta.
3
Pečte zakryté 1 hodinu 30 minut v troubě na 190 °C, poté odkryjte a 10 minut dopečte. Pak vyjměte z trouby, zabalte do alobalu a nechte 30 minut odpočívat. Potom potřete maso zbylým pestem a nakrájejte na plátky.
4
Na pyré oloupejte 500 g brambor a uvařte je v osolené vodě doměkka. Na kolečka nakrájejte 500 g oloupané mrkve a orestujte ji v rendlíku na rozehřátých 40 g másla, zalijte trochou vody a duste 20 minut do změknutí. Brambory sceďte a rozmixujte dohladka s dušenou mrkví, 200 ml horkého mléka, zbylými 40 g másla a špetkou muškátového oříšku. Podle chuti osolte a podávejte s jehněčím. A pečínka na neděli je tu.