Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJehněčí kýta s pistáciovým pestem
Albert logoAlbert logo
  • Jehněčí kýta s pistáciovým pestem

Jehněčí kýta s pistáciovým pestem

Jehněčí kýta s pistáciovým pestem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 80 g
  • Česnek 6 strouž.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Pistácie solené 130 g
  • Parmazán 30 g
  • Petržel 1 hrs.
  • Sůl
  • Brambory typu C 500 g
  • Jehněčí kýta bez kosti 800 g
  • Pepř
  • Olej olivový 3 plž
  • Mrkev 500 g
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Muškátový oříšek
  • Máslo 80 g
  • Česnek 6 strouž.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Pistácie solené 130 g
  • Parmazán 30 g
  • Petržel 1 hrs.
  • Sůl
  • Brambory typu C 500 g
  • Jehněčí kýta bez kosti 800 g
  • Pepř
  • Olej olivový 3 plž
  • Mrkev 500 g
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Muškátový oříšek

Příprava

1
Oloupané 2 stroužky česneku, hrst bazalky, petržele, 130 g vyloupaných pistácií a 30 g parmazánu rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte, pokračujte v mixování a zároveň přilévejte 3 lžíce olivového oleje.
2
Nařežte 800 g jehněčí kýty shora do mřížky cca 3 cm od sebe. Dejte do pekáčku, osolte, opepřete a vmasírujte do masa půlku připraveného pesta.
3
Pečte zakryté 1 hodinu 30 minut v troubě na 190 °C, poté odkryjte a 10 minut dopečte. Pak vyjměte z trouby, zabalte do alobalu a nechte 30 minut odpočívat. Potom potřete maso zbylým pestem a nakrájejte na plátky.
4
Na pyré oloupejte 500 g brambor a uvařte je v osolené vodě doměkka. Na kolečka nakrájejte 500 g oloupané mrkve a orestujte ji v rendlíku na rozehřátých 40 g másla, zalijte trochou vody a duste 20 minut do změknutí. Brambory sceďte a rozmixujte dohladka s dušenou mrkví, 200 ml horkého mléka, zbylými 40 g másla a špetkou muškátového oříšku. Podle chuti osolte a podávejte s jehněčím. A pečínka na neděli je tu.
1
Oloupané 2 stroužky česneku, hrst bazalky, petržele, 130 g vyloupaných pistácií a 30 g parmazánu rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte, pokračujte v mixování a zároveň přilévejte 3 lžíce olivového oleje.
2
Nařežte 800 g jehněčí kýty shora do mřížky cca 3 cm od sebe. Dejte do pekáčku, osolte, opepřete a vmasírujte do masa půlku připraveného pesta.
3
Pečte zakryté 1 hodinu 30 minut v troubě na 190 °C, poté odkryjte a 10 minut dopečte. Pak vyjměte z trouby, zabalte do alobalu a nechte 30 minut odpočívat. Potom potřete maso zbylým pestem a nakrájejte na plátky.
4
Na pyré oloupejte 500 g brambor a uvařte je v osolené vodě doměkka. Na kolečka nakrájejte 500 g oloupané mrkve a orestujte ji v rendlíku na rozehřátých 40 g másla, zalijte trochou vody a duste 20 minut do změknutí. Brambory sceďte a rozmixujte dohladka s dušenou mrkví, 200 ml horkého mléka, zbylými 40 g másla a špetkou muškátového oříšku. Podle chuti osolte a podávejte s jehněčím. A pečínka na neděli je tu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.